Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Şoferii vor fi notificaţi prin e-mail când le expiră rovinieta

Şoferii vor fi notificaţi prin e-mail când le expiră rovinieta

Veste bună pentru șoferi: începând din această lună, vor fi notificați pe mail când le expiră rovinietele. 

Şoferii vor fi notificaţi prin e-mail când le expiră rovinieta
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   10:23

Măsura, introdusă de Ministerul Transporturilor, are ca scop creșterea încasărilor la buget, dar vine și în ajutorul celor care uită să plătească taxa. 

Șoferii vor beneficia de sprijin digitalizat pentru a putea să își plătească rovinietele la timp. Noul sistem de atenționare va intra în funcțiunea începând cu 27 aprilie.

"Am venit cu această facilitate a anunţării prin e-mail a celor care îşi achiziţionează roviniete. Trebuie să precizez că rovinietele pentru care se vor face aceste anunţuri pe e-mail sunt cele care depăşesc o durată de 30 de zile. De fapt, cele egale cu 30 de zile sau mai mari de 30 de zile", spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Taxa este bine-venită, în contextul în care mii de șoferi primesc anual amenzi care ajung până la 4.500 de lei pentru neachitarea rovinietei. 

Autoritățile spun însă că interesul lor nu este să îi sancționeze pe oameni, ci să îi determine să fie corecți.

"Ştim foarte bine că, în cazul în care circuli pe drumurile publice fără să ai o rovinietă valabilă, riscul este să primeşti amendă, iar amenzile sunt destul de usturătoare. 

Tocmai de aceea, pentru că interesul nostru nu este să dăm amenzi, ci să încasăm contravaloarea rovinietei, am ales această soluţie", a precizat Alin Șerbănescu.

Peste patru milioane de români au primit amenzi doar în ultimii şase ani și alți aproape un milion au fost sancționați pentru neachitarea taxei de pod de la Fetești. 
 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă rovinieta mail
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close