Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Staţia care poate sorta 25 de tone de gunoi pe oră. Aer curat într-una dintre problemele urât mirositoare ale Capitalei

Staţia care poate sorta 25 de tone de gunoi pe oră. Aer curat într-una dintre problemele urât mirositoare ale Capitalei

Stația de sortare din comuna Cățelu a fost pusă în funcțiune în urmă cu doi ani, după o investiție de aproape 11 milioane de euro de la bugetul local al Primăriei Sector 3. 

Staţia care poate sorta 25 de tone de gunoi pe oră. Aer curat într-una dintre problemele urât mirositoare ale Capitalei
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    10 Dec 2021   •   16:59

Acolo au fost nenumărate proteste ale cetăţenilor, care s-au plâns că nu mai pot sta în case de miros. 

Cetăţenii din zonă au acuzat nereguli şi spuneau că s-au temut încă de la început că facilitatea se va transforma într-o groapă de gunoi. Dar acum, după doi ani şi jumătate, lucrurile stau cu totul altfel. 

"Primăria generală nu îşi face treaba şi din cauza lor am avut sincope şi au fost perioade când a mirosit, perioade care s-au depăşit şi acum încercăm să menţinem la un standard cât mai ridicat astfel încât să nu generăm deloc disconfort vecinilor", spune Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Cum a fost rezolvată problema staţiei de sortare din comuna Căţelu

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, a declarat vineri seară, la emisiunea "România inteligentă", de la Antena 3, că avem mare nevoie de astfel de facilităţi.

"De principiu, salubriştii sunt foarte buni pentru a primi mulţi bani de la administraţiile locale. Bani publici. Toată lumea este focusată cum să ia mai mulţi bani. Şi de cele mai multe ori salubriştii încearcă să ţină instituţiile locale captive astfel încât să tragă cât mai mulţi bani pot.

Eu nu ştiu să fie făcută o astfel de investiţie de vreun salubrist în România", a spus Robert Negoiţă.

"Am avut ceva sincope la început din cauza faptului că Primăria generală nu şi-a făcut treaba şi nu îşi face treaba. Este mare păcat că noi a trebuit să facem această staţie de sortare cu bani din bugetul local", a mai spus primarul sectorului 3 al Capitalei.

"Sunt sute de milioane de euro, bani europeni pe care noi nu putem să-i luăm pentru că din nou Primăria generală nu e în stare să facă acea agenţie de dezvoltare intercomunitară în care să prindă sectoarele şi să fim şi noi eligibili să putem lua bani europeni. Absolut esenţial. Chiar dacă e o staţie performantă noi am făcut-o din sărăcie", a adăugat el.

"E cea mai performantă staţie de sortare la ora asta din România. Noi ne dorim să face ceva mult mai bun decât atât. Avem şi teren. Sunt mulţi bani europeni care pot fi atraşi pentru investiţii în zona de salubritate, dar Primăria generală nu îşi face treaba şi Consiliul local alcătuit din consilierii de la USR şi PNL votează permanent împotriva oricărui proiect şi nu au fost de acord ca societatea noastră să le doneze terenul pe care îl avem acolo în vecinătate pentru a face o staţie de sortare mai nouă şi mai performantă decât cea despre care vorbim", a mai spus Negoiţă.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close