Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Surpriză majoră. Care este cel mai verde județ din România

Surpriză majoră. Care este cel mai verde județ din România

Adrian Ursu a dezvăluit astăzi la "România inteligentă" orașul unde deja au început să fie montate panouri fotovoltaice pe blocuri.

Surpriză majoră. Care este cel mai verde județ din România
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    26 Aug 2022   •   17:49

Astfel, județul Galați a reușit să detroneze alte regiuni ale României care erau fruntașe în materie de energie verde.

"Galațiul a trecut pe primul loc, devenind județul care are cea mai mare producție din panouri solare și instalații eoliene. Asta pentru că, din 2020 până acum au fost avizate și racordate la sistemul energetic capacități de producție de 7.000 de megawați din aceste surse solare sau eoliene.

Și asta mai are o consecință, și anume că într-o singură zi de pildă, s-au pompat în sistemul energetic național de acolo, din aceste surse verzi, de la Galați, 3.000 de megawati", a explicat Adrian Ursu.

"Energia verde trebuie să fie exploatată mai mult ca oricând, pentru că județul Galați, această regiune de sud-est a României, beneficiază de o binecuvântare, aș putea spune a Celui de Sus, ca și amplasament geografic, pentru că aici, din 366 de zile, 367 suflă vântul, adică inclusiv noaptea și atunci e nevoie și atunci se impune să fructificăm faptul că în momentul de față avem temperaturile pe care le avem.

Soare în fiecare zi avem de dimineață de la ora 6:30 până seara la ora 18 19 chiar 20.00 avem soare, trebuie să fructificăm acest avantaj. Într-adevăr, Consiliul Județean a emis până acum certificat e de urbanism pentru câteva mii de megawați. Avem în continuare depuse cereri pentru încă vreo 14 parcuri eoliene cu peste 2.000 de megawați. Oamenii au înțeles că în momentele astea delicate, independența energetică este cea mai importantă și investiția în energie verde este foarte importantă", a declarat președintele Consiliul Județean Galați, Costel Fotea.

×
Subiecte în articol: Galați panouri solare eoliene
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close