Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Teme istorice dezbătute alături de elevi, profesori şi specialişti la conferinţa România Inteligentă

Teme istorice dezbătute alături de elevi, profesori şi specialişti la conferinţa România Inteligentă

Elevii olimpici la istorie din Buzău se întâlnesc cu urmaşi ai celor care au scris istoria României. În cadrul conferinţei tinerii au dezbătut teme istorice alături de profesori şi de specialişti în materie, dar au putut vorbi şi cu moştenitorul familiei Cuza.

Teme istorice dezbătute alături de elevi, profesori şi specialişti la conferinţa România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   09:45

Copiii au vizitat apoi muzeul de istorie al Universităţii din Bucureşti, muzeul Arcului de Triumf dar şi expoziţia ArtSafari. Conferinţa naţională aduce în atenţia tinerilor importanţa cunoaşterii trecutului, pentru a ne putea dezvolta viitorul. Tinerii pasionaţi de istorie au dezbătut evenimente importante din anul 1918 şi au ajuns să cunoască mai bine personajele istorice care au contribuit la formarea ţării noastre.

Pe 27 martie s-au sărbătorit 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Bustul lui Alexandru Marghiloman, dar şi al lui Ion Inculeţ, cei care au fost artizani ai acestui moment important în istoria Ţării noastre, au fost dezvelite în Republica Moldova. Pe baza discuţiilor despre acest eveniment elevii au dezbătut cu profesori ai facultăţii de istorie unirea dintre Basarabia şi România, asta în contextul în care, în acest moment, la graniţele ţării noastre apar ameninţări noi.

După ce au învăţat despre importanţa cunoaşterii trecutului, tinerii au vizitat muzeul Universităţii din Bucureşti unde au aflat despre istoria sistemului de învăţământ de la noi din ţară. Muzeul arcului de triumf a fost următoarea oprire, unde elevii au rămas impresionaţi de istoria monumentului, dar şi de priveliştea pe care au văzut-o.

La eveniment au participat alături de elevii olimpici la istorie din buzău şi reprezentanţi ai ministerului culturii, ai facultăţii de istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti dar si primarul Municipiului Buzău. Conferinţa naţională "Viitorul a început ieri! Educaţie şi tradiţie - model de dezvoltare pentru noile generaţii" a fost organizată de Antena3 CNN şi cotidianul naţional jurnalul sub egida aniversării a 105 ani de istorie românească.

Citeşte şi: Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la conferinţa România Inteligentă: "A fost un moment istoric"

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close