Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Colț de rai pentru iubitorii de carte din Râmnicu Vâlcea. 1,5 milioane de lei pentru noua terasă literară

Colț de rai pentru iubitorii de carte din Râmnicu Vâlcea. 1,5 milioane de lei pentru noua terasă literară

Restricțiile generate de pandemie au atras după ele și idei constructive. Spre exemplu, pentru că iubitorii de carte nu au mai putut accesa bibliotecile ca altădată, la Râmnicu Vâlcea va fi amenajată o terasă literară, unde oamenii se vor putea bucura în continuare de autorii preferați, în aer liber.

Colț de rai pentru iubitorii de carte din Râmnicu Vâlcea. 1,5 milioane de lei pentru noua terasă literară
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    11 Feb 2022   •   17:56

Iubitorii de carte din Vâlcea se vor putea bucura de un nou colț dedicat lecturii, care va fi amenajat la Biblioteca Județeană "Antim Ivireanul". Investiția pentru acest proiect se ridică la un milion și jumătate de lei și va fi acoperită din bugetul Consiliul Județean Vâlcea.

”Consilierii noștri, ai județului Vâlcea, nu contează partidul din care fac parte, au votat în unanimitate. Am alocat banii pentru acest proiect interesant: terasă literară, la Biblioteca Județeană.

Este o terasă literară care va fi amenajată în stil brâncovenesc, unde oamenii pot să vină să citească, să se recreeze și să se bucure de carte, dar și de aer curat, în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, spune Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Terasa literară va fi amenajată în spațiul cuprins între sediul bibliotecii și clădirea în care funcționează Muzeul Județean de Istorie Vâlcea.

În plus, în procesul de modernizare a Bibliotecii Județene va fi inclusă și sala de ședințe, care va beneficia de aparatură de ultimă generație.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close