Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Analizele care arată de ce ne cade părul. Dr. Olga Simionescu ne spune când trebuie să ne îngrijorăm

Analizele care arată de ce ne cade părul. Dr. Olga Simionescu ne spune când trebuie să ne îngrijorăm

Astăzi discutăm despre cauzele pierderii părului. Dermatologul Olga Simionescu ne spune dacă ne ajută medicamentele, diferite produse, dar şi cât păr este normal să ne pice.

Analizele care arată de ce ne cade părul. Dr. Olga Simionescu ne spune când trebuie să ne îngrijorăm
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    08 Feb 2022   •   11:20

"Sunt atâtea cauze de cădere de păr încât ele în principal sunt clasificate în două mari categorii, precum căderi difuze şi căderi localizate. Căderile difuze de păr au nişte cauze.

În mod normal, omul pierde 100-200 de fire de păr pe zi. Vorbim de o năpârlire fiziologică accentuată toamna şi primăvara.

Altfel, dacă există peste această cantitate, prima cauză la care trebuie să ne gândim este o problemă la nivelul glandei tiroide", a spus medicul dermatolog Olga Simionescu, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Analizele fundamentale care indică de ce ne pică părul

"Există cinci analizele fundamentale ale tiroidei sau ecografie. Mai există şi alte perturbări hormonale, cum ar fi prolactina. Este alt hormon secretat de către hipofiză. Dacă are un nivel crescut, poate să fie o cauză de cădere de păr.

Cea mai frecventă cauză a năpârlirii excesive este stresul. Înainte de un examen sau în timpul unui eveniment din viaţă, vorbim despre o năpârlire excesivă. 

Semnele care trebuie să ne ducă la medic în caz că ne pică părul

Ne prezentăm la medic în momentul în care după fiecare duş sau baie vedem cantităţi semnificative de păr pierdut. În momentul în care apar arii fără păr, atunci trebuie neapărat să vorbim cu un medic specialist, care să identifice cauza. 

Dieta bogată în minerale este de un real folos. Părul este o anexă, iar el semnalizează o stare bună de sănătate a individului. O alimentaţie bogată în vitamine, B-uri, calciu se va traduce printr-un păr de bună calitate. 

Calviţia sau alopecia antrogenetică are baze puternice genetice, adesea este moştenită.

La bărbaţi se împarte în şapte clase, iar la femei în două clase de cădere de păr. La bărbaţi funcţionează foarte bine ca element final transplantul de păr, în timp ce la femei nu este eficient. 

Implantul de păr se poate păstra toată viaţa

Dacă ştim ce antecedente sunt, atunci aplicarea unor produse în momentul în care alopecia este la debut este salutară pentru că previne stadiile tardive.

Implantul de păr poate ţine şi toată viaţa, iar dacă nu este reuşit poate să fie o respingere", mai spune dermatologul.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close