Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Tot ce trebuie să știi despre injectările cu acid hialuronic pentru mărirea buzelor. Medic estetician: "Pericolul este imens"

Tot ce trebuie să știi despre injectările cu acid hialuronic pentru mărirea buzelor. Medic estetician: "Pericolul este imens"

Augmentarea buzelor este o tendință populară, în special printre adolescente și tinere. Esteticianul Dana Miricioiu a explicat riscurile, dar și beneficiile măririi de buze cu acid hialuronic.

de Andreea Cigolea    |    25 Dec 2023   •   10:55

Multe produse folosite pentru augmentarea buzelor sunt contrafăcute și periculoase.

Dacă ne dorim buze mai mare, dar și sănătoase, este necesar să apelăm la medici specializați în așa ceva. Esteticianul Dana Miricioiu a explicat riscurile, dar și beneficiile măririi de buze cu acid hialuronic.

Întrebată care este pericolul atunci când încercăm să ne facem proceduri non invazive acasă, specialistul în chirurgie plastică a spus:

"În câteva cuvinte, este interzis să faci acest lucru acasă. Chiar dacă se întâmplă să fii un cadru medical.

Citește și: Metoda simplă prin care adormi mai ușor. Recomandarea neurologului Vlad Ciurea: "Se poate fără somnifere și fără alte lucruri"

Orice injecție are o grămadă de pericole. Trebuie să știm foarte bine anatomia feței, să știm ce se poate întâmpla.

La injectările de mărire de buze, foarte ușor se poate atinge un vas de sânge și în momentul în care acesta este astupat, pericolul este imens, se merge până la necroză de țesut.

Este complet interzis să se facă acasă această intervenție, ci doar într-un cadru medical astfel încât să avem la îndemână toate instrumentele necesare în cazul în care s-ar întâmpla ceva", a spus Dr. Dana Miricioiu.

Întrebată dacă este necesar să facem o serie de analize înainte de o intervenție de mărire a buzelor, specialistul în chirurgie plastică a spus:

"Nu avem cum să ne facem analize înainte de injectarea buzelor. Singurul lucru care se poate întâmpla este o reacție alergică la acidul hialuronic.

Eu nu cred că trebuie să ne fie teamă să mergem la estetician, la medicul chirurg sau dermatolog.

Intervențiile nu trebuie să depășească limitele, ele trebuie să fie armonioase.

Tot ce este în afara conturului și exagerat, este urât

Această urât nu intră în practica medicului estetician. El știe să regleze trăsăturile pacientului și să-i redea armonia și încrederea în sine.

Pacientul trebuie sfătuiți. Există și pacienți care vor buze foarte mari, de exemplu. Dar eu refuz acei pacienți pentru că nu vreau să iasă din mâinile mele ceva dizgrațios.

Intervențiile chirurgicale nu au fost și nici nu vor fi niciodată ieftine, pentru că substanțele au prețul lor și trebuie să le respectăm.

În momentul în care vedem un preț mic, imediat să ne atragă atenția că nu este omologată", a mai precizat Dr. Dana Miricioiu.

Întrebată de la ce vârstă ne putem mări buzele, specialistul în chirurgie plastică a spus:

"Cu acordul părinților putem să ne mărim buzele și înainte de 18 ani, în condițiile în care avem o problemă.

Noi, chirurgii esteticieni, suntem și psihologi și îndrumăm pacienții să facă ce e bine pentru el

Primul și cel mai frecvent risc privind augmentarea buzelor cu acid hialuronic este apariția vânătăilor și a sângerărilor", a spus Dr. Dana Miricioiu, specialist chirurgie plastică.

Cercetările indică faptul că vânătăile apar la aproximativ 24% dintre pacienți, dar sunt temporare.

Sângerarea, chiar dacă apare, durează doar câteva minute până se oprește.

Puteți contribui la minimalizarea acestui risc prin evitarea analgezicelor cu 10 zile înainte de intervenție.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close