Andreea Cigolea vine cu un ”Sfat de sănătate”, zi de zi, la Antena 3. În diminețile de luni, miercuri și vineri vă prezentăm cele mai importante informaţii din domeniul medical.
Sfat de sănătate
25 Mai, 11:34
Astăzi dezbatem câteva mituri despre sănătatea pielii. Dermatologul Olga Simionescu ne spune de ce nu trebuie să bem neapărat foarte multă apă pentru un ten de invidiat sau la ce ne ajută cremele antirid.
Astăzi vorbim despre ticurile copilăriei care ar putea ascunde anumite afecţiuni psihiatrice. Medicul Bogdan Fiţiu ne spune când ar trebui să-i îngrijoreze pe părinţi faptul că cei mici îşi rod unghiile, dau din picioare sau repetă obsesiv anumite cuvinte.
Astăzi vorbim despre medicina energetică. Medicul Mihai Pascu ne spune la ce ne ajută şi mai ales ce afecţiuni putem afla cu ajutorul ei. Vom vedea şi cum se procedează într-o astfel de situaţie.
Astăzi vorbim despre cauzele ovarelor micropolichistice. Ginecologul Elena Cocârţă ne spune cauzele, simptomele, dar mai ales dacă ne vindecăm sau nu. Acest sindrom poate duce la infertilitate.
Astăzi vorbim despre prevenţie, mai exact despre investigaţiile care ne pot salva viaţa. Chirurgul Victor Ştefănescu ne spune care tipuri de cancer sunt prevenibile şi mai ales cum.
Astăzi aflăm tot ce trebuie să ştim despre tromboza venoasă profundă. Radiologul Rareş Nechifor ne spune care sunt cauzele, dar şi simptomele. E important să ştim că această afecţiune duce la deces dacă nu este tratată.
Astăzi vorbim despre cele cinci limbaje ale iubirii. De exemplu, timpul petrecut împreună, serviciile, daruri, iar restul le aflăm de la psihoterapeutul Gabriela Minescu. Aflăm dacă sunt cheia succesului într-o relaţie.
Astăzi aflăm de la ce apare senzaţia de balonare. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Ruxandra Pleşea ne spune care sunt cauzele balonarii, dar şi ce boli ascunde o astfel de senzaţie. Avem şi remedii pentru balonare.
Astăzi discutam despre buze frumoase şi sănătoase. Dermatologul Cristina Safta ne spune cum le putem îngriji în mod natural, ce e indicat să facem noaptea, dar şi în ce constă volumizarea cu acid hialuronic.
Astăzi vorbim despre semnele care indică o tiroidă bolnavă. Endocrinologul Iulia Burcea ne explică la ce să fim atenți și când e cazul să mergem la medic. Aflăm desigur și dacă ne vindecăm sau nu în astfel de situații.
Astăzi aflăm tot ce este necesar să ştim despre demenţă. Neurologul Arman Frăsineanu ne spune care sunt cauzele, simptomele, dar şi dacă ne putem vindeca sau nu de această boală.
Astăzi vorbim despre ocluziile intestinale. Care sunt cauzele, simptomele şi tratamentul aflăm de la chirurgul Bogdan Socea. Mare atenţie! Această afecţiune nu suportă amânare.
Astăzi discutam despre orele potrivite de somn. Pneumologul Oana Deleanu ne spune care este ora perfectă pentru a ne culca. Surprinzător, nu este ora 22 aşa cum se spunea. Aflăm şi cum ne putem reveni dupa schimbarea de fus orar.
Fizioterapeutul Alexandru Ilie a vorbit, la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3, despre diferența dintre fizioterapie și kinetoterapie. Surpriza este că nu există prea mari diferențe între cele două. Totodată, acesta a explicat și când trebuie să ajungem la un specialist de acest gen.
Astăzi aflăm cât alcool putem bea, astfel încât să nu ne fie rău. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Laura Ene ne spune ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem prea multe pahare.
Care sunt investigațiile cardiovasculare care ne pot salva viața? Cardiologul Silviu Dumitrescu a explicat la rubrica ”Sfat de Sănătate”, de la Antena 3, ce înseamnă prea târziu atunci când vorbim de bolile de inimă dar și când este cazul unui transplant de inimă.
Astăzi vorbim despre importanţa alimentaţiei atunci când suferim de o anumită boală. Nutriţionistul Anca Hâncu ne spune cum putem face remisia anumitor boli, în caz că urmăm un stil de viaţă sănătos.
Astăzi discutăm despre artrită. Există mai multe tipuri de artrită, iar reumatologul Daniela Opriş Belinski ne spune care sunt aceste tipuri. Este important să ştim şi că artrita se transmite pe cale sexuală.
Suntem în a doua zi de Paște, stăm cu familia la masă și de multe ori avem tendința să exagerăm din punct de vedere alimentar.Nutriționistul Marilena Murguleț a explicat la Antena 3 tot ce trebuie făcut pentru ca să nu ne fie rău și pentru a ne putea bucura de această zi de sărbătoare.
Conform tradiției, astăzi se vopsesc ouă. Nutriționistul Georgiana Bernea ne spune când devine vopseaua pentru ouă toxică, cu ce o putem înlocui astfel încât să consumăm ceva sănătos, dar și câte ouă este în regulă să mâncăm în zilele de sărbători care urmează.
Bolile hepatobiliare sunt din ce în ce mai întâlnite în rândul populaţiei, iar noile tratamente vin în ajutorul pacienţilor. Chirurgul Suleyman Yedibela ne spune care sunt cele mai întâlnite afecţiuni, dar şi cum se tratează.
Astăzi vorbim despre efectul pandemiei asupra ochilor copiilor. Ce afecţiuni au dezvoltat cei mici în perioada aceasta ne spune medicul oftalmolog Roxana Cozubaş. E important să ştim şi cum să ne uităm corect la televizor şi calculator.
Astăzi vorbim despre autism. Psihiatrul Ramona Gheorghe ne spune care sunt cauzele acestei tulburări, simptomele care fac diferenţa pentru un copil, dar şi cum poate un astfel de copil să ducă un stil de viaţă sănătos.
Astăzi aflăm tot ce este necesar despre incontinenţa urinară. Ginecologul Bogdan Chirculescu ne spune de la ce apare, care sunt factorii de risc, dar şi dacă ne vindecăm sau nu.
Sindromul de intestin iritabil este din ce în ce mai prezent în rândul populaţiei din România. Este important să ştim dacă avem de urmat un regim special în caz că suferim de această afecţiune. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Simona Carniciu ne spune ce ar trebui să introducem sau să scoatem din dieta noastră zilnică dacă avem intestin iritabil.
Astăzi discutăm despre remodelarea corporală. Medicul estetician Dana Miricioiu ne spune ce putem face în caz că am ţinut de dietă şi am scăpat de multe kilograme nedorite.
După doi ani de pandemie și cu un război la graniță, 7 din 10 români se declară copleșiți de emoții şi stres. Psihoterapeutul Bianca Pescaru ne spune cum ne afectează stresul organismul și ce putem face pentru a ne calma mai rapid.