Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele depresiei pe care nu trebuie să le ignorăm. Dieta ideală pentru un creier sănătos

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele depresiei pe care nu trebuie să le ignorăm. Dieta ideală pentru un creier sănătos

Din ce în ce mai multe persoane suferă de depresie. Unii dintre noi reușim să ne revenim, în timp ce altora le afectează direct calitatea vieții. Profesor doctor Vlad Ciurea explică, în cadrul emisiunii ”Sfat de sănătate”, cum putem combate această tristețe accentuată și cum ne revenim atunci când s-a instalat.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele depresiei pe care nu trebuie să le ignorăm. Dieta ideală pentru un creier sănătos
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2021   •   09:49

Depresia este o boală care se manifestă în multe moduri și slăbește organismul.

”Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, tulburări de somn, oboseală generală și scăderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, și lipsa totală de conexiunea cu exteriorul” a explicat prof. Vlad Ciurea, la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea.

Această boală, spune prof. Vlad Ciurea, nu trebuie ignorată pentru că netratată poate cauza afecțiuni mult mai grave.

„Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate. Iar de aici și până la demențe, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, și chiar la suicid, mai este doar un singur pas” a adăugat neurochirurgul la Antena 3. 

Optimismul și un stil de viață sănătos contribuie la combaterea depresiei

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.

Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă.”

Urmăriți integral emisiunea în video

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close