Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei "Bucătarul lui Putin" cere ziariștilor avioane de luptă americane: "Faceți-mi rost de F-35!"

"Bucătarul lui Putin" cere ziariștilor avioane de luptă americane: "Faceți-mi rost de F-35!"

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a cerut ajutorul unui jurnalist de la Politico pentru a-și echipa armata cu avioane de luptă americane F-35.

"Bucătarul lui Putin" cere ziariștilor avioane de luptă americane: "Faceți-mi rost de F-35!"
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / AP/Prigozhin Press Service
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   11:26

Într-un mesaj vocal sarcastic, transmis drept răspuns la o solicitare a publicației pentru a comenta o investigaţie despre producătorul puştii ruseşti Orsis T-5000, pe care oamenii lui le folosesc, Prigojin a mai cerut asistență pentru a obține puști cu lunetă, mitraliere și lansatoare de grenade fabricate în SUA.

„Dragă Douglas, îți mulțumesc pentru mesajul codificat. Am așteptat cu nerăbdare acest moment. Iată ce-ți pot spune. Vom vorbi despre Orsis mai târziu, dat cum avem această ocazie: avem o cantitate uriașă de muniție NATO pe care armata ucraineană a abandonat-o. Ce nu avem destul – și te rog să iei legătura cu contactele tale, vorbește cu ei să putem primi această muniție. Nu avem destule arme AR15, M4, M16. Arme pentru lunetiști. Nu ar fi rău dacă am putea cumpăra 2.000-3.000 de Remington 700. Și mitraliere, foarte important: mitraliere M1919, M60, M240. Vrem și lansatoare de grenade. Avem în jur de 2,5 milioane de grenade pentru M320, MK19, XM25 sau le HM, cum le zice?”, a transmis Evgheni Prigojin.

„Bucătarul lui Putin” nu s-a oprit aici.

„Mai am încă o cerere pentru dumneavoastră. Aşadar: F-35. Dacă este posibil, aşa cum am discutat anterior, să cumpărăm echipamente prin Noua Zeelandă. S-ar putea să fie nevoie să realimenteze în Hawaii, dar nu prevăd o problemă", a spus el.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin trupele wagner F35
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close