Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei De ce se afla Elena Udrea, de fapt, în Bulgaria și nu într-un avion spre Dubai sau Costa Rica? Oana Zamfir, dezvăluiri de ultimă oră

De ce se afla Elena Udrea, de fapt, în Bulgaria și nu într-un avion spre Dubai sau Costa Rica? Oana Zamfir, dezvăluiri de ultimă oră

Oana Zamfir a dezvăluit în această seară la Sinteza zilei care ar fi fost motivul pentru care Elena Udrea se afla la Kulata, în apropiere de granița cu Grecia, în momentul în care polițiștii bulgari au reținut-o.

De ce se afla Elena Udrea, de fapt, în Bulgaria și nu într-un avion spre Dubai sau Costa Rica? Oana Zamfir, dezvăluiri de ultimă oră
de Gabriel Dano    |    07 Apr 2022   •   22:01

Astfel, cel mai probabil, Elena Udrea avea ca destinație finala Dubai, de unde știa că nu poate fi extrădată pentru infracțiuni economice și de corupție. Iar pentru a zbura acolo, Elena Udrea ar fi ales, deloc întămplător, Atena.

Oana Zamfir afirmă că fuga Elenei Udrea nu a fost una deloc în pripă, ci atent pregătită.

"În primul rând, un răspuns din partea specialiștilor în Drept de ce a plecat în ultima clipă, pentru că această fugă a ei pare în pripă, pare nepremeditată. Spun "pare" pentru că veți vedea că este atent pregătită. Avocații spun că dacă Elena Udrea pleca de ieri-alaltăieri sau rămânea unde se afla săptămâna trecută risca verdictul de astăzi, îl agrava.

Avocații i-au dat speranțe că astăzi verdictul de la Înalta Curte va fi favorabil ei. Înainte cu puțin timp să se dea pronunțarea a știut care va fi și a fugit. A pregătit însă atent acest lucru. Săptămâna trecută se afla într-un loc - locul acela este Dubaiul. Aparent, Elena Udrea se afla acolo pentru un eveniment privat, respectiv nunta finului ei. (...)

Sursele mele spun că Dubai, Atena și Italia sunt destinațiile frecvent uzitate de Elena Udrea și apropiații săi în ultimele luni. Domnul Ciuvică astăzi emitea această ipoteză că fuga Elenei Udrea avea ca țintă finală Emiratele Arabe Unite, respectiv Emiratul Dubai, pentru că emiratele nu te extrădează pentru condamnări financiare, de corupție. Este foarte ușor să devii rezident în Dubai dacă deschizi o afacere - îți trebuie în jur de 5.000 de dolari pentru asta. Dar și mai ușor este să cumperi o proprietate de circa 1.000.000 de drahme, adică vreo 250.000 de euro, ca atare nu era nimic complicat pentru Elena Udrea", a spus Oana Zamfir, la Sinteza Zilei.

Elena Udrea a fost reținută însă pe teritoriul Bulgariei. Iar indiciile duc către faptul că aceasta a avut un motiv întemeiat pentru care voia să se urce în avion de la Atena.

"Exista, de exemplu, zbor la ora 16.00 din Sofia spre Dubai. Ea trebuia să ajungă la Atena. Înseamnă că la Atena se afla ceva, pentru că și când a fugit în Costa Rica a fugit prin Atena", a mai spus Oana Zamfir.

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la frontiera cu Grecia.

Elena Udrea ar fi fost depistată de polițiști în zona Kulata, la frontiera cu Grecia. La două ore și 20 de minute după ce a fost emis mandatul, Udrea a fost reținută de oamenii legii. În prezent, se așteaptă documentele din România pentru a fi adusă în țară. La momentul reținerii, Elena Udrea nu era singură în mașină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În imaginile prezentate de către autoritățile bulgare o vedem pe Elena Udrea cum stă pe un scaun și pare că vorbește cu cineva la telefon. Era în drum spre Sofia. Mașina a fost oprită la Kulata. Mai era cu cineva în mașină. Sunt câteva detalii pe care ar trebui să le dea în următoarea perioadă Poliția Română', a spus Carmina Pricopie, la News Hours with CNN.

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România", a precizat IGPR prin intermediul unui comunicat.

Deocamdată nu există un mandat european de arestare, așa cum a fost cazul în anul 2018.

"Întrebarea este dacă autoritățile au reactivat acel mandat de atunci pentru că astăzi Tribunalul București nu a apucat să emită niciun mandat european de arestare", a explicat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.

Elena Udrea era dată în urmărire generală

Elena Udrea fusese dată în urmărire generală după ce polițiștii nu au găsit-o la domiciliu. Antena 3 a prezentat informații obținute pe surse că Elena Udrea plecase din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață, după ce instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

ÎCCJ a respins, astăzi, contestația în anulare formulată în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, după o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Sinteza Zilei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close