Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Emanuel Ungureanu, despre pacienţii care îndură frigul la Institutul Clinic Fundeni: "Este incalificabil. Foarte dramatică este şi această tăcere a lui Nicuşor Dan" 

Emanuel Ungureanu, despre pacienţii care îndură frigul la Institutul Clinic Fundeni: "Este incalificabil. Foarte dramatică este şi această tăcere a lui Nicuşor Dan" 

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a precizat că mai mulţi pacienți internaţi la Institutul Clinic Fundeni l-au sesizat că nu au apă caldă şi căldură. Unii dintre ei, având cancer sau leucemie, spun că fac faţă cu greu situaţiei şi cer ajutor.

Emanuel Ungureanu, despre pacienţii care îndură frigul la Institutul Clinic Fundeni: "Este incalificabil. Foarte dramatică este şi această tăcere a lui Nicuşor Dan" 
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    07 Oct 2021   •   22:31

Institutul Clinic Fundeni din București nu are, joi, apă caldă și căldură. Unitatea medicală a fost informată că se fac lucrări în zonă.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a precizat că mai mulţi pacienți cu boli grave i-au semnalat că îndură frigul şi fac faţă cu greu situaţiei. 

„Este foarte frig. Am primit de aseară semnale şi am crezut că e o avarie care se mai întâmplă în Bucureşti, dar se pare că situația se cronicizează. Aseară era apă caldă. Astăzi, o altă doamnă care este cu un copil internat pe secția de Nefrologie, care este din asociaţia mea, mi-a spus că de astăzi nu au nici apă caldă şi nici căldură.

Au primit nişte pături în plus. Practic, într-un spital din Bucureşti lumea mai pune 2-3 pături şi aşa trece noaptea.

Este absolut incalificabil. Am avut de la o doamnă al cărei soț era internat pe secția de Hematologie, acolo unde sunt internaţi pacienți cu leucemie, cu o imunitate foarte precară. 

Acum îmi scrie cineva de la spitalul Sf. Spiridon din Brăila că nu are căldură de trei zile. Deci sunt mai multe spitale din România care nu au condiţii minimale pentru pacienți, lucru pe care eu îl reclam de 5 ani în mod constant, indiferent de cine a fost ministru. Ce este foarte dramatic este această tăcere a lui Nicușor Dan", a precizat Emanuel Ungureanu, la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Institutul Clinic Fundeni nu are apă caldă și căldură

Reprezentanții unității medicale au declarat că au primit o comunicare informală, prin care sunt anunțați că în zonă au loc lucrări de reparații, astfel că o perioadă nu se poate asigura apa caldă sau căldura, potrivit Mediafax.

De altfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat, joi, că în cursul nopții de joi spre vineri va începe probele la cald pentru consumatorii din Capitală

Termoenergetica a început să furnizeze căldură instituțiilor din București.

„Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfășura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Vă comunicăm și faptul că instituția noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădinițelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituții care au solicitat acest lucru”, au anunțat reprezentanții companiei municipale.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close