Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Greșeala fatală a Elenei Udrea. Cum au prins-o polițiștii atât de repede

Greșeala fatală a Elenei Udrea. Cum au prins-o polițiștii atât de repede

Elena Udrea a fost prinsă în această seară în Bulgaria, la două ore și 20 de minute după ce polițiștii români au emis mandat de urmărire generală pe numele ei. Elena Udrea a fugit din România cu telefonul mobil, ceea ce a ușurat enorm misiunea polițiștilor. În momentul în care se emite un mandat, autoritățile au permisiunea de a localiza telefonul persoanei urmărite.

Greșeala fatală a Elenei Udrea. Cum au prins-o polițiștii atât de repede
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   22:05

Elena Udrea a ieșit astăzi din România prin Vama Giurgiu, la 11:24, chiar în ziua în care instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În același dosar, în 2018, a fugit din țară cu ceva timp înainte, în Costa Rica, tot prin Vama Giurgiu.

În prezent, se așteaptă documentele din România pentru a fi adusă în țară. La momentul reținerii, Elena Udrea nu era singură în mașină.

"În imaginile prezentate de către autoritățile bulgare o vedem pe Elena Udrea cum stă pe un scaun și pare că vorbește cu cineva la telefon. Era în drum spre Sofia. Mașina a fost oprită la Kulata. Mai era cu cineva în mașină. Sunt câteva detalii pe care ar trebui să le dea în următoarea perioadă Poliția Română', a spus Carmina Pricopie, la News Hours with CNN.

ÎCCJ a respins, astăzi, contestația în anulare formulată în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare, pronunțată încă din iunie 2018, i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, după o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată.

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.

Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare: Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) - un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) - 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) - 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) - doi ani şi şase luni cu suspendare.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close