Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mașini în flăcări și violențe pe străzile Parisului, după ce ambele moțiuni împotriva reformei pensiilor au fost respinse

Mașini în flăcări și violențe pe străzile Parisului, după ce ambele moțiuni împotriva reformei pensiilor au fost respinse

Protestele continuă la Paris, și în alte orașe din Franța, după ce Camera inferioară a Parlamentului francez a respins moțiunile de cenzură împotriva reformei pensiilor.

de Ştefan Petrică    |    20 Mar 2023   •   22:32

În Paris, manifestanții s-au adunat în zona Gării Saint-Lazare, iar în zona Boetie au fost semnalate incendii provocate de protestatari.

Incidente violente s-au înregistrat și în zona Pieței Vauban din Paris.

În orașul Strasbourg, manifestanții au provocat o serie de daune, prin atacuri asupra vitrinelor magazinelor și asupra panourilor publicitare.

Aproximativ 1.000 de manifestanți s-au adunat în Piața Kleber din Strasbourg.

Citește șiAdunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor

În pofida respingerii moțiunilor de cenzură, opoziția insistă pentru demisia Guvernului Elisabeth Borne, susținând că nu mai are legitimitate, dat fiind că una dintre acțiunile de contestare a fost respinsă la limită.

Președintele Emmanuel Macron i-a invitat pe deputații și senatorii coaliției pro-guvernamentale la o reuniune programată marți la Palatul Élysée.

Adunarea Națională, Camera inferioară a Parlamentului Franței, a respins, luni seară, cele două moțiuni de cenzură împotriva planului reformei pensiilor, admițând practic adoptarea prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close