Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Motivul pentru care șeful FBI a venit în România | "Amenințările sunt mai grave și mai complexe ca niciodată"

Motivul pentru care șeful FBI a venit în România | "Amenințările sunt mai grave și mai complexe ca niciodată"

Șeful FBI a făcut o vizită fulger în România. Înainte de sosirea la noi în țară acesta a făcut o declarație la Munchen în care a vorbit despre amenințările la care este supusă Europa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   22:30

Înainte să vină la București, directorul FBI, Christopher Wray, a fost la Conferința de Securitate de la Munchen. Acolo a vorbit despre o operațiune amplă pe care a dus-o. O operațiune în care a anihilat una dintre cele mai importante rețele de hackeri ruși.

"Am desfășurat o operațiune tehnică autorizată de instanță pentru a da afară GRU de pe mai bine de 1.000 de rutere de uz caznic și afaceri mici și am închis ușa în urma lor, omorând accesul GRU la un mecanism prin care putea să influențeze foarte mult lumea prin operațiuni cibernetice împotriva țărilor din întreaga lume.

Amenințările de astăzi evoluează în mod constant și sunt mai grave și mai complexe ca niciodată", a spus acesta.

Directorul FBI a vorbit cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre tehnologiile transformatoare printre care se numără și inteligența artificială. A fost punctat pericolul la care suntem supuși o dată cu evoluția ei.

Christopher Wray s-a întâlnit astăzi în România cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Aceştia au discutat despre colaborarea dintre investgatorii de la noi şi cei din Statele Unite pentru prinderea celor mai periculoşi infractori. C

Concret, aceştia vor face schimb de informaţii importante şi se vor concentra pe infracţiunile cibernetice. Mai mult, în viitor, procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI. 

”Mihai Paşca, secretar de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, a participat la întrevederea pe care directorul FBI, domnul Christopher Wray, a avut-o, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu reprezentanţii Ministerului Public, întâlnire găzduită de procurorul general Alex Florenţa.

Agenda dialogului s-a axat pe întărirea cooperării interinstituţionale bilaterale, cu accent pe combaterea infracţiunilor de spălare de bani şi cybercrime, fenomene care dobândesc amploare în România, a transmis Ministerul Justiţiei.

×
Subiecte în articol: FBI Mircea Geoană
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close