Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Purtătoarea de cuvânt a premierului Netanyahu: “Ca naţiune, nu mai putem convieţui cu acest monstru în sud”

Purtătoarea de cuvânt a premierului Netanyahu: “Ca naţiune, nu mai putem convieţui cu acest monstru în sud”

“Poporul evreu există de 3.000 de ani în lume şi vom face tot ce trebuie ca să supravieţuim, să învingem. Povestea noastră nu s-a terminat pe 7 octombrie 2023”, a spus purtătoarea de cuvânt a premierului Israeulului, Benjamin Netanyahu, joi seara, la Sinteza Zilei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   00:06

Cele mai importante declaraţii făcute de Tal Heinrich, purtător de cuvânt al premierului Netanyahu, în emisiunea Sinteza Zilei:

    • Noi acţionăm ca să demolăm Hamasul. Suntem la 13 zile de atunci şi încă suntem în doliu şi încă îi plângem pe cei 1.400 de israelieni ucişi de aceşti barbari, de aceşti terorişti Hamas. Unele dintre corpuri nici măcar nu au putut fi identificate. Sunt pur şi simplu imposibil de recunoscut. 

    • Familiile aşteaptă tot ce poate fi mai rău. 203 israelieni încă sunt ţinuţi ostatici în Gaza. Încă procesăm aceste lucruri, încă plângem, încă jelim după acest masacru din 7 octombrie. Încă luptăm, suntem sub foc. 

    • De la începutul războiului, peste 7.000 de rachete au fost trase pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza. Din când în când, chiar şi acum eu trebuie să merg în adăpost. Asta e realitatea pe care noi o trăim aici.

    • Toată lumea din această ţară este unită. Suntem uniţi ca naţiune şi suntem hotătâţi să câştigăm războiul. Iar victoria noastră va schimba realitatea din Gaza pentru deceniile următoare.

    • Ne-am dat seama, ca naţiune, că nu mai putem convieţui cu acest monstru în sud.

    • Nu pot vorbi depsre operaţiuni, strategii militare, dar vă spun că vom face orice va fi nevoie să ajungem la fiecare din aceşti terorişti care au comis masacrul din 7 octombrie. Fiecare dintre aceşti terorişti care ne ţin ostatici fiii şi fiicele vor fi fiecare loviţi şi vor plăti fiecare un preţ mare la sfârşit când vom termina cu ei, aşa cum coaliţia internaţională a procedat cu califatul ISIS în Siria, în Irak. 

    • Poporul evreu există de 3.000 de ani în lume şi vom face tot ce trebuie ca să supravieţuim, să învingem. Povestea noastră nu s-a terminat pe 7 octombrie 2023.

    • Despre intrarea Hezbollahului în război: Nu e încă un război total pe frontul de nord. Da, avem inamici şi adversari acolo, în nord, care încearcă să ne provoace din când în când, dar le spunem “Nu, nu faceţi asta! Nu ne puneţi la încercare!”. Şi nu le-am spus-o numai noi, israelienii. Şi preşedintele Biden a dat un avertisment foarte clar. A spus că Israelul nu e singur, este o coaliţie internaţională care s-a creat sub ochii noştri chiar acum, ca să învingem Hamasul.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close