Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din dosarul Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei: Adevărata bombă încă nu a explodat

Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din dosarul Olguţei Vasilescu. Primarul Craiovei: Adevărata bombă încă nu a explodat

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 21:44 20 Sep 2016 Modificat la 21:44 20 Sep 2016
olguta5.jpg
Foto: psddolj.ro

Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

Decizia judecătorilor nu este însă definitivă.

Prin aceste mandate, lui Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Cel mai probabil acum urmează ca DNA să ia o decizie. Procurorii vor hotărî dacă vor retrage dosarul pentru întocmirea unor alte acte sau pot ataca decizia tribunalului.

Informația a fost prezentată marți, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

”Magistrații Tribunalului București constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguța, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofițerii de poliție judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz și anume: declarațiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela și denunțul (declarație) formulat de Pârvulescu Ionuț Cosmin, la data de 07.03.2016.

Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion și Pârvulescu Ionuț din data de 19.02.2016, aceasta fiind obținută în mod nelegal.”, se arată în motivarea judecătorilor.

Procurorii pot face contestație la Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor", arată Parchetul.

Este vorba dosarul în care Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, a stat în arest la domiciliu și arestată pentru 24 de ore.

Lia Olguța Vasilescu: S-a făcut dreptate

Olguța Vasilescu a spus marți, la Antena 3, că se bucură de această veste pe care o consideră normală.

”M-am bucurat, era normal să fie așa, pentru că nu știu câți m-au crezut când am spus că în dosarul meu s-au luat ilegal probe. Mă bucur că sunt judecători corecți în România”, a spus primatul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, marți, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

De asemenea, edilul a comentat că nu-i venea să creadă să se vede cu cătușe la mâini, pentru că a vopsit niște fațade din centrul istoric al orașului.

”Adevărata bombă în acest dosar nu a explodat, încă. Vor fi surprize foarte neplăcute față de ceea ce înseamnă statul de drept din România. (...) E un abuz foarte grav”, a adăugat Vasilescu, precizând că alte șapte state au fost condamnate la CEDO în spețe asemănătoare.


În 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, însă decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie.

În timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor să îi interzică primarului din Craiova participarea la emisiuni radio şi de televiziune, dar şi să se apropie de martorii şi denunţătorii din dosarul său.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

Pe 30 mai, procurorii DNA au extins cercetările în cazul Liei Olguţa Vasilescu. Aceasta este acuzată şi de spălare de bani, pe lângă corupţie şi luare de mită. Primarul Craiovei spune că adversarii politici s-au plimbat pe la uşile votanţilor şi le-au spus că ea nu va mai putea candida

Lia Olguța Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, obţinerea foloase necuvenite şi spălare de bani. 

×
Parteneri
x close