Antena 3 CNN Life Ovidiu Harbădă, despre cum să avem un stil de viaţă sănătos: ''Înţeleg ce înseamnă stilul de viaţă al Bucureştiului. Ştiu că nu te lasă, dar merită preţul?''

Ovidiu Harbădă, despre cum să avem un stil de viaţă sănătos: ''Înţeleg ce înseamnă stilul de viaţă al Bucureştiului. Ştiu că nu te lasă, dar merită preţul?''

Ovidiu Harbădă, discipolul naturistului Valeriu Popa, a vorbit, sâmbătă, la Voi cu Voicu, despre cum ar trebui să avem un stil de viaţă sănătos care duce la creşterea imunităţii.

Ovidiu Harbădă, despre cum să avem un stil de viaţă sănătos: ''Înţeleg ce înseamnă stilul de viaţă al Bucureştiului. Ştiu că nu te lasă, dar merită preţul?''
de Iulia Gorgorin    |    29 Aug 2020   •   22:23

''Apropo de frică, nouă ne este frică de ceea ce nu cunoaştem. Pentru a ne întări sistemul imunitar este nevoie să ne cunoaştem corpul uman cum funcţionează. Corpul uman este alcătuit din două părţi principale. Fizic, pipăibil şi bionenergetic care a început să se demonstreze şi fiecare are funcţionalitatea lui. Practic, corpul fizic este ultima formă de manifestare a unui dezechilibru care a avut loc la început energetic.

Energeticul fiind cumulul dintre gânduri şi stările noastre emoţionale. Acum noi avem un stil de viaţă impus de o societate care nu se preocupă de această cunoaştere. Acest stil de viaţă vine în contradicţie din ce în ce mai mare cu legile naturii, după care funcţionează corpul nostru. Noi facem abateri de la aceste legi, forţând corpul să trăiască într-un fel care nu a fost creat să trăiască astfel. Şi merge o vreme, după care începe să cedeze.

Este bine să învăţăm de la natură ce înseamnă legea naturii şi cum să ne armonizăm cu ea. Animalele o fac foarte simplu (...) Somnul este în legea naturii să se facă între anumite ore.

Noi putem face o abatere, două, zece, dar dacă devine mod de viaţă, noi sărim de pe încărcarea energetică fundamentală a fiinţei noastre care se realizează prin somn, iar perioadă optimă de încărcare este ca la găini, între 20 şi 12-01 dimineaţa. Atunci se face încărcarea cea mai puternică (...)

Mănânc doar când imi este foame. Nu mă scol niciodată sătul de la masă. Nu mănânc repede, nu mănânc nervos, nu mănânc stresat, mănânc liniştit.

Înţeleg foarte bine cum este nevoie să trăiesc şi imunitatea se aşează, strsul dispare. Bucuria de a trăi începe să revină în conştiinţa ta, iar restul se întâmplă pe urmă. Eu am plecat din Bucureşti de 12 ani.

Eu înţeleg ce înseamnă stilul de viaţă al Bucureştiului. Ştiu că nu te lasă, dar merită preţul? Preţul e viaţa ta! Trăită haotic, în frică, fără împlinire, fără iubire, fără bucurie.

Mişcarea. Designul corpului a fost pentru efort fizic, de aia avem muşchi, trebuiesc hrăniţi, întreţinuţi.

Starea de linişte, de armonie, de rugăciune, de împăcare, de iertare. Toate contribuie la creşterea imunităţii'', a sous Ovidiu Harbădă.

×
Subiecte în articol: ovidiu harbada Voi cu Voicu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close