Antena 3 CNN Externe Barroso: Suntem îngrijoraţi de situaţia din România. Voi discuta azi cu premierul Ponta

Barroso: Suntem îngrijoraţi de situaţia din România. Voi discuta azi cu premierul Ponta

Barroso: Suntem îngrijoraţi de situaţia din România. Voi discuta azi cu premierul Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iul 2012   •   16:40

Situaţia din România îngrijorează executivul Uniunii Europene, a atras atenţia, joi, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, are a spus însă că nu vrea să anticipeze discuţiile pe care le va avea cu premierul Victor Ponta în cursul după-amiezii.

''După cum ştiţi, atât eu, cât şi vicepreşedintele Viviane Reding ne-am exprimat îngrijorarea, dar acum vreau să îl ascult pe premierul Victor Ponta, cu care mă voi întâlni după-amiază. După cum ştiţi, evaluăm situaţia în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria, şi trebuie să facem un raport. (...) Da, suntem îngrijoraţi, acest lucru îl pot confirma, dar nu pot spune mai mult înainte de întâlnirea cu premierul român'', a spus Barroso, potrivit Agerpres.

Şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care de asemenea îl va primi pe premierul român joi, a spus: ''Principala noastră problemă este cea a bunei funcţionări a instituţiilor democratice şi a respectării Constituţiei, atât în litera, cât şi în spiritul legii''.

Premierul Victor Ponta s-a mai întâlnit joi cu comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev.

Miercuri, în prima zi a vizitei, Ponta a discutat la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu liderul grupului socialist din legislativul european, Hannes Swoboda.




×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close