Antena 3 CNN Externe Diaspora Antonia, o prostituată româncă din Germania, primește 4.500 de euro "ajutor de urgență" din cauza pandemiei. "Trimit bani familiei"

Antonia, o prostituată româncă din Germania, primește 4.500 de euro "ajutor de urgență" din cauza pandemiei. "Trimit bani familiei"

O prostituată româncă aflată în Germania reuşeşte să-şi ajute familia din ţară cu bani, chiar şi pe timp de pandemie, pentru că statul de acolo i-a acordat ajutor de urgenţă.

Antonia, o prostituată româncă din Germania, primește 4.500 de euro "ajutor de urgență" din cauza pandemiei. "Trimit bani familiei"
Sursa foto: ziarulromanesc.de
de M.Z.    |    18 Mai 2020   •   09:53

Totul s-a întâmplat după ce bordelul unde era s-a închis din cauza pandemiei de coronavirus, pe la jumătatea lunii martie, astfel că toate femeile care lucrau acolo şi-au pierdut veniturile, potrivit ziarulromanesc.de.

Antonia, o prostituată din România care lucra la un bordel din Stuttgart, povesteşte cum statul german o ajută acum, după ce multe afaceri au pus lacătul pe uşă.

Femeia spune că pentru pierderi de câștig timp de trei luni, ea a primit 4.500 de euro de la statul german. De obicei câștigă dublu din acest lucru.

"După deducerea de impozite, chirii și întreținere, rămân în jur de 3000 de euro”, a declarat proprietara bordelului. Dar, din 13 martie, cele trei bordeluri ale sale și un club de dans pe mese au fost închise din cauza coronavirusului, ia femeile de acolo au rămas fără venituri de la o zi la alta.

Românca spune că, pentru ea a fost o lovitură grea, având în vedere că din acei bani se întreţinea nu numai ea, dar trimitea şi familiei acasă. Putea să trimită 1000 de euro pe lună în ţară, înainte de criză. 

Antonia obţinuse calificarea de bucătăreasă înainte de a veni în Germania, în urmă cu cinci ani.

Acum ea vrea să își sprjine familia în continuare cu banii pe care îi primește de la programul de ajutor de urgență Corona de la guvernele federal și de la land.

Chiar dacă nu are la fel de mulți bani ca înainte, Antonia e bucuroasă: "Pot trimite o parte din bani familiei mele în România".

Se estimează că circa două milioane de persoane din Germania primesc ajutor (Corona-Geld) în criza de coronavirus, printre care brutari, constructori sau frizeri, dar și prostituatele.
 

×
Subiecte în articol: prostitutie Germania
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close