Antena 3 Externe Diaspora Românce folosite în Spania în căsătorii false cu cetățeni non-europeni, pentru ca soții lor să obțină permise de ședere

Românce folosite în Spania în căsătorii false cu cetățeni non-europeni, pentru ca soții lor să obțină permise de ședere

de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   20:41
Românce folosite în Spania în căsătorii false cu cetățeni non-europeni, pentru ca soții lor să obțină permise de ședere
Sursa foto: Pixabay

Mai multe femei românce au fost căsătorite cu cetățeni non-europeni, majoritatea nigerieni, pentru ca soții lor să obțină permise de ședere. Totul într-o afacere cu profituri de mii de euro. Cinci persoane au fost arestate de poliția spaniolă, într-o anchetă denumită „Operațiunea Goliat”.

Cinci persoane au fost arestate de poliția spaniolă, fiind acuzate de infracțiuni de falsificare a documentelor și împotriva drepturilor cetățenilor străini, potrivit stiridiaspora.ro

Poliția națională a arestat cinci persoane în Almería care ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional specializat în aranjarea căsătoriilor de conveniență între cetățenii nigerieni aflați fără forme legale în Spania și femei din comunitatea europeană, care i-au ajutat astfel să reglementeze situația administrativă a acestor privind șederea pe teritoriul Spaniei. 

Cei arestați sunt patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 23 și 44 de ani. Trei dintre bărbați sunt de origine nigeriană, iar restul deținuților sunt spanioli.

Operațiunea „Goliat”: Intermediarii au perceput între 3.000 și 5.000 de euro pe legătură

Cele cinci persoane arestate plănuiau căsătoriile între femei venite în Spania din România sau Bulgaria, și bărbați din Nigeria, astfel încât bărbații să obțină aceleași drepturi precum cetățenii din Uniunea Europeană. 

Operațiunea, numită „Goliat”, a început în ianuarie anul trecut, când agenții au descoperit existența unei organizații care a mediat între imigranții și cetățeni ai comunității europene, care în schimbul unor sume mari de bani s-au oferit să materializeze o căsătorie civilă și să simuleze o relație afectivă inexistentă.

Potrivit Poliției, organizația a recrutat femei din România și Bulgaria, care în schimbul unei sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, au venit din țările lor cu singura intenție de a se căsători civil și, odată ce acest act a fost realizat, ele s-au întors în țările lor de origine.

În această primă fază a „Operațiunii Goliat”, Poliția a detectat patru uniuni frauduloase între bărbați nigerieni și femei de origine bulgară, română și spaniolă, dintre care rapoartele corespunzătoare au fost trimise la Oficiul pentru Imigrări din Almería pentru a continua oprirea emiterii permiselor de ședere.

Deținuții au trecut la dispoziția Curții de Instrucție numărul 6 din Almería ca serviciu de pază. Ancheta rămâne deschisă și noi arestări nu sunt excluse în următoarele săptămâni.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close