Antena 3 CNN Externe Diaspora Patru români au crezut că dau lovitura vieţii, s-au angajat la Amazon, în Italia, şi au furat marfă de un milion de euro

Patru români au crezut că dau lovitura vieţii, s-au angajat la Amazon, în Italia, şi au furat marfă de un milion de euro

O bandă formată din români a sustras bunuri estimate la mai mult de un milion de euro dintr-un centru logistic al Amazon situat în Italia, relatează agenția ANSA.

Patru români au crezut că dau lovitura vieţii, s-au angajat la Amazon, în Italia, şi au furat marfă de un milion de euro
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2022   •   14:37

Românii au preluat mărfurile la centrul logistic italian Castel San Giovanni și apoi le-au dus în Spania.

În loc să le livreze centrului spaniol, ei au ales să le păstreze.

Între bunurile furate se numără echipamente industriale, dispozitive electronice și materiale sportive.

Furturile au avut loc de la finele anului 2020 și până în prima jumătate a lui 2021.

Cum opera banda de români de la centrul Amazon din Italia

După încărcarea în camioane la centrul Castel San Giovanni, pachetele au transportate în regiunea Madrid.

În loc să fie duse la centrul Amazon din San Fernando de Henares, mărfurile au fost plasate în clădiri din alte locații, după ce dispozitivele GPS ale vehiculelor de transport au fost dezactivate.

Poliția spaniolă a arestat patru suspecți români: un bărbat, considerat lider al grupului infracțional, o femeie, despre care se presupune că ar fi partenera primului și doi angajați ai companiei.

În cursul anchetei, investigatorii au descoperit că liderul grupării a creat o rețea de șapte firme, pentru a-și acoperi activitățile ilegale.

Cazul este investigat în continuare de poliția spaniolă, care menționează că în anchetă este implicată cel puțin încă o altă persoană, în afara celor deja arestate.

×
Subiecte în articol: romani Amazon Italia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close