Antena 3 CNN Externe Diaspora Mai mulți români au bătut la ușile unor localnici și au cerut de muncă, în Germania. Poliția a intervenit imediat

Mai mulți români au bătut la ușile unor localnici și au cerut de muncă, în Germania. Poliția a intervenit imediat

O situație inedită, care implică persoane cu cetățenie română, este semnalată de presa din Germania.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   14:40

Recent, mai mulți cetățeni din localitățile Demmin și Neustrelitz din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară au alertat poliția după ce s-au trezit la ușile caselor lor față în față cu indivizi necunoscuți.

Aceștia care cereau fie de lucru, fie direct bani.

"Oamenii din cele două localități s-au plâns că sunt asaltați de românii care sună sau bat la ușă pentru a cere de muncă. Ei au sunat la numărul de urgență 112 și au determinat o operațiune de amploare a poliției.

În urma verificărilor făcute de polițiști, s-a stabilit că solicitanții de slujbe sau de bani sunt, într-adevăr, bărbați și femei din România.

Însă, spre dezamăgirea celor care au reclamat prezența românilor la ușile lor, oamenii legii s-au dovedit neputincioși în acest caz.

Poliția i-a lăsat să plece pe românii cerșetori

Pentru că românii care cerșeau bani sau cereau de muncă nu au comis, de fapt, nicio infracțiune, ei au fost lăsați în libertate.

Pe de altă parte, polițiștii le-au cerut localnicilor să semnaleze și pe viitor astfel de situații, pentru a preveni potențialele situații infracționale", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Naty Badea.

Ce spune poliția germană despre românii cerșetori din Demmin și Neustrelitz

Fenomenul a fost semnalat în presa germană sub titluri precum "Români la cerșit în Demmin și Neustrelitz".

Se relatează că în weekend au avut loc operațiuni polițienești în cele două localități, după ce rezidenții au informat autoritățile cu privire la prezența unor "potențiali autori de fraude".

"Bărbații și femeile care mergeau din ușă în ușă, cerând de muncă sau bani, au fost identificați drept cetățeni români. Pentru că nu a fost stabilită nicio infracțiune în sarcina lor, au fost eliberați. 

În acest context, polițiștii i-au instruit pe cetățeni să contacteze autoritățile în cazul în care persoane necunoscute sună la ușă și cer de lucru sau bani 'într-un mod foarte intruziv'.

'Dacă raportați prezența lor la cea mai apropiată secție de poliție, este posibil să preveniți o infracțiune, pentru că nu e imposibil ca o cerșetoria să fie însoțită de un act de fraudă iminent'", se spune în avertismentul poliției germane, care prevede și un număr de contact pentru sesizarea unor astfel de situații.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close