Antena 3 CNN Externe Diaspora Doi români, prinși în timp ce furau din mai multe supermarketuri din Belgia | Unul dintre ei spune că a făcut-o pentru soția grav bolnavă

Doi români, prinși în timp ce furau din mai multe supermarketuri din Belgia | Unul dintre ei spune că a făcut-o pentru soția grav bolnavă

Doi români au fost prinși în timp ce furau din mai multe supermarketuri din Belgia. Acum, cei doi riscă să stea în spatele gratiilor.

Doi români, prinși în timp ce furau din mai multe supermarketuri din Belgia | Unul dintre ei spune că a făcut-o pentru soția grav bolnavă
Sursa foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    15 Ian 2024   •   23:32

Cei doi români, un bărbat și o femeie, acționau împreună pe baza unui plan bine pus la punct. Autoritățile locale au descoperit, în urma cercetătorilor, că aveau în plan să fure din mai multe locații ale unui supermarket din Belgia.

Primul furt a avut loc Roeselare, în regiunea Flandra. Un angajat al supermarketului Dreamland a observat că o pereche de căști pentru telefon în valoare de 200 de euro lipsesc.

Ulterior, reprezentanții magazinului au vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere și i-au descoperit pe autori, fiind vorba despre un bărbat și o femeie care au părăsit supermarketul cu o mașină înregistrată în Germania. 

La scurt timp după ce au comis primul furt, românii au mers la o altă locație, acolo unde au furat mai multe telefoane mobile de ultimă generație.

La fel ca prima dată, hoții au fost identificați pe baza imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere, informează ziarul Nieuwsblad, citat de Știri Diaspora.

Citește și: Hoț de sarmale și piftie, surprins pe camere de supraveghere, în Drobeta-Turnu Severin

Polițiștii i-au dat în urmărire pe cei doi români, iar mai apoi au fost prinși în momentul în care au intrat cu mașina în orașul Mechelen.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit în mașina lor trei camere foto, două hard disk-uri și un smartphone.

Anchetatorii au percheziționat și locuința acestora, unde au găsit o probă importantă. Poliția a găsit o foaie de hârtie pe care erau notate unsprezece adrese ale sucursalelor Dreamland, acolo unde plănuiau să comită jafuri.

În fața magistraților, unul dintre români a mărturisit că furturile au fost comise pentru că soția sa este grav bolnavă în România și nu are asigurare de sănătate. 

Pe 12 februarie cei doi vor afla sentința.

 

×
Subiecte în articol: romani Belgia furt
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close