Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii, din nou în centrul unui scandal, în Italia. Şi-au lăsat fetiţa de 4 luni să MOARĂ de frig într-o casă părăsită

Românii, din nou în centrul unui scandal, în Italia. Şi-au lăsat fetiţa de 4 luni să MOARĂ de frig într-o casă părăsită

Românii, din nou în centrul unui scandal, în Italia. Şi-au lăsat fetiţa de 4 luni să MOARĂ de frig într-o casă părăsită
de O.P.    |    10 Mar 2015   •   06:59

O fetiţă de numai patru luni a fost găsită aproape îngheţată, într-o casă părăsită, la periferia orasului Cosenza, Italia. Tatăl acesteia este român iar mama italiancă. Ambii au plecat de acasă cu gândul de a-şi abandona copilul, dar au fost găsiţi la timp de carabinieri.

Apartamentul în care poliţiştii au găsit-o pe Nicoleta, copila de 4 luni, arată mai mult a închisoare. Izolat la periferia oraşului Cosenza, nu e conectat la reţeaua de căldură sau la cea de apă. Serviciile sociale ştiau de ceva vreme că familia care locuia aici avea o situaţie dificilă.

TC 0.50 - 0.52>
E o situaţia familiară degradantă.

Ieri, mai mulţi martori au văzut-o pe mama italiancă a fetei când a plecat alături de românul de 39 de ani cu care trăia. Pe copilă au lăsat-o în casă. După câteva ore, femeia a fost văzută rătăcind singură prin oraş.


Mama, o tânără de 28 de ani, se plimba pe această stradă. Părea confuză. Se afla foarte aproape de secţia de poliţie din Cosenza. Avea pe corp numeroase semne de violenţă, cel mai probabil provocate de bărbatul ei.
+++

Din fericire, poliţiştii care cunoşteau situaţia familiei au ajuns la casa lor şi au recuperat fetiţa care era în condiţii deloc bune.

Copilul abia mai respira. Îi era frig, foame şi sete. Era atât de slăbit, că abia mai avea forţă să plângă.


Ce sentimente vă încearcă atunci când vă aflaţi în astfel de situaţii, când daţi peste o fetiţă atât de mică?
Nu se poate descrie în cuvinte. Chiar nu sunt cuvinte de descris. Doar fericirea că am putut salva pe cineva.

Nicoleta este acum în afara pericolului. Este în siguranţă, la spital, în grija medicilor. Autorităţile vor deschide o anchetă socială

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close