Antena 3 CNN Externe Diaspora "The Romanians are Coming", documentarul jignitor care a scos zeci de imigranţi români în stradă. "Nu prezentaţi realitatea"

"The Romanians are Coming", documentarul jignitor care a scos zeci de imigranţi români în stradă. "Nu prezentaţi realitatea"

"The Romanians are Coming", documentarul jignitor care a scos zeci de imigranţi români în stradă. "Nu prezentaţi realitatea"
de O.P.    |    23 Feb 2015   •   06:19

Zeci de români au protestat în faţa postului de televiziune britanic ce a difuzat documentarul "The Romanians are coming". Conaţionalii au ieşit în stradă, pentru că se simt ofensaţi pentru modul în care au fost prezentaţi imigranţii români.

Ambasadorul României la Londra i-a scris producătorului emisiunii, exprimându-şi surprinderea şi dezamăgirea faţă de material, întrucât acesta nu reflectă imaginea corectă a comunităţii de români din Marea Britanie.

Producătorul documentarului a spus că reportajele nu doresc să fie sub nicio formă discriminatorii, ci doar să arate experienţele imigranţilor români care se duc la muncă în Marea Britanie.

Înarmaţi cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje pentru egalitatea în drepturi şi oprirea discriminării, românii s-au adunat în faţa postului de televiziune care a difuzat documentarul "The Romanians are coming".

Românii spun că se simt jigniţi de modul în care au fost prezentaţi imigranţii români în documentar. Într-o intervenţie telefonică în direct la emisiunea Secvenţial, realizată de Adrian Ursu, o studentă româncă la universitatea din Bradford a cerut postului de televiziune britanic să îşi ceară scuze în mod oficial.

Documentarul intitulat "The Romanians are coming" prezintă poveştile conaţionalilor care trăiesc pe străzile capitalei britanice şi care se luptă să îşi găsească un loc de muncă, chiar şi unul prost plătit. Prima parte a fost difuzată marţi seara şi a stârnit revolta românilor din Regat, dar şi a oficialilor români.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe a transmis că Ambasadorul României la Londra şi-a exprimat dezamăgirea faţă de documentar într-o scrisoare transmisă producătorului emisiunii. În răspunsul său, producătorul a spus că reportajele nu îşi doresc a fi discriminatorii, şi că în următoarele episoade vor prezenta români mai bine integraţi în societatea britanică.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close