Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră după atacul armat de la Strasbourg

Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră după atacul armat de la Strasbourg

Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră după atacul armat de la Strasbourg
12 Dec 2018   •   23:03

Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis ''să crească mobilizarea militarilor'' în cadrul operaţiunii Sentinelle, la o zi de la atacul care s-a soldat cu cel puţin doi morţi la Strasbourg, a anunţat miercuri premierul Edouard Philippe, relatează AFP.

''Sunt 500 de militari care, începând de astăzi, au venit pentru a completa dispozitivul 'Sentinelle' şi 1.300, care, în zilele următoare, vor urma celor deja mobilizaţi'' pentru a asigura ''securizarea'' obiectivelor şi ''a garanta securitatea francezilor'', a declarat Edouard Philippe într-o alocuţiune rostită la Ministerul de Interne.

Cu câteva zile înainte de sărbătorile de sfârşit de an, "obiectivul este de a permite securizarea locurilor în care are acces publicul", a menţionat premierul francez.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seara într-un atac comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Atacatorul care a strigat "Allah Akbar" este căutat de forţele de poliţie.

Un număr de 7.000 de soldaţi sunt desfăşuraţi permanent în cadrul dispozitivului Sentinelle şi alţi 3.000 pot fi mobilizaţi în orice moment pentru a consolida protecţia. 

Citește și: Cine este autorul atacului armat din Strasbourg

Citește și: Reacția președintelui Emmanuel Macron, după atacul armat de la Strasbourg

MAE informează că până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

Citește și: Alertă de securitate ridicată la Strasbourg! Atacatorul de la târgul de Crăciun este încă în libertate

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Strasbourg

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close