Antena 3 CNN Externe Imagini virale. O copilă de 15 ani, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați

Imagini virale. O copilă de 15 ani, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați

O copilă de 15 ani din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împușcată, pentru a salva doi bărbați aflați în mașină. „Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge", spune fata.

Imagini virale. O copilă de 15 ani, împușcată, a condus 30 km pe un drum minat pentru a salva doi bărbați
de Laura Dinu    |    06 Mai 2022   •   16:08

În momentul atacului, copila era pasageră într-o mașină. Atât ea cât și cei patru adulți care o însoțeau au fost răniți, așa că a fost nevoită să ia o decizie mult prea grea pentru vârsta ei. S-a urcat la volan și a plecat în căutarea unui ajutor.

În ciuda faptului că era împușcată și rănită la ambii genunchi, a reușit să conducă peste 30 de kilometri, pe un drum minat, pentru a salva doi dintre bărbații din mașină care se aflau în stare foarte gravă. 

Întinsă pe un pat de spital, epuizată, dar în sfârșit în siguranță, fata de 15 ani din Popasna, Luhansk, și-a spus povestea în fața camerei unui jurnalist ucrainean, iar videoclipul, care a fost distribuit pe Youtube, a devenit imediat viral, scrie Mediafax

Copila nu doar că a reușit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruși, dar a supraviețuit și când militarii au deschis focul asupra mașinii sale.

„Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge", spune fata în videoclip: „minele de pe șosea erau ca o tablă de șah. Apoi era cadavrul unei femei și un stâlp în mijlocul drumului, dar am reușit să trec”.

Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale din Luhansk, a distribuit și el videoclipul fetei, lăudând actul eroic al acesteia: „În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanțe a condus o mașină timp de 30 de kilometri pe drumul minat și atacat pentru a salva doi bărbați răniți de proiectile".

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close