Antena 3 Externe FMI: Italia rămâne vulnerabilă la criza din zona euro

FMI: Italia rămâne vulnerabilă la criza din zona euro

de M.Z.    |    10 Iul 2012   •   20:58
FMI: Italia rămâne vulnerabilă la criza din zona euro
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Italia rămâne vulnerabilă la criza din zona euro, în pofida reformelor ambiţioase  întreprinse de guvern pentru reducerea deficitului bugetar şi relansarea creşterii economice, se arată în raportul anual al FMI pentru această ţară, publicat marţi.

"Relansarea economică ar trebui să înceapă în 2013, datorită unei reveniri modeste a exporturilor, dar Italia va fi în continuare în urma celorlalte state din regiune", potrivit experţilor FMI, arată AFP.

FMI a felicitat guvernul condus de Mario Monti pentru agenda ambiţioasă de reforme, dar a avertizat în privinţa riscurilor de înrăutăţire a perspectivelor, în faţa unei situaţii economice şi financiare dificile.

"Punerea rapidă în practică a reformelor este esenţială, pentru că totul va deveni dificil dacă susţinerea populară va scădea", a declarat Kenneth Kang, şeful misiunii FMI în Italia.

Criza financiară a pus băncile într-o situaţie de stres, dar sectorul bancar italian este solid, se mai arată în raport.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close