Antena 3 CNN Externe Lavrov a respins posibilitatea unor discuții Putin-Zelenski

Lavrov a respins posibilitatea unor discuții Putin-Zelenski

Ministrul de externe al Rusiei a respins deocamdată posibilitatea unor discuții la nivel înalt între Putin și Zelesnki.

Lavrov a respins posibilitatea unor discuții Putin-Zelenski
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Mar 2022   •   13:23

Serghei Lavrov a spus că orice întâlnire imediată între cei doi pentru a face schimb de opinii ar fi contraproductivă, adăugând că discuțiile ar trebui, în schimb, să aibă loc atunci când Ucraina și Rusia sunt „aproape de a ajunge la un acord asupra problemelor cheie”.

Zelenski a cerut în repetate rânduri discuții față în față cu Putin în încercarea de a pune capăt războiului.

Delegațiile rusă și ucraineană se vor întâlni față în față în Turcia, pentru o nouă rundă de negocieri preconizată să dureze trei zile. 

Ultimele negocieri au avut loc in format fizic in Antalya, pe 10 martie. Atunci a fost organizată o reuniune între miniștrii de externe rus și ucrainean, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, încheiată fără niciun rezultat. 

Ieri, președintele turc a discutat telefonic cu Vladimir Putin şi i-a transmis că este nevoie de o încetare a focului, dar și de condiții umanitare mai. Cele doua părți ar fi convenit ca următoarea rundă de discuții ale comitetului de pace dintre Ucraina și Rusia să aibă loc la Istanbul. Însă, până acum, niciuna dintre delegații, nu a făcut un anunț oficial privind locația exactă din Turcia în care se vor purta discuțiile. 

Începute cu întâlniri fizice între cele două delegații, negocierile ruso-ucrainene se desfășoară cu mare dificultate. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a acuzat Kievul că "îşi schimbă poziția constant şi renunță la propriile propuneri", iar presupunerea sa era aceea că Ucraina este influențată de SUA. De cealaltă parte, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a estimat că "procesul de negociere este foarte dificil şi a confirmat că în actualul stadiu al tratativelor nu se întrevede un "consens" cu Moscova. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close