Antena 3 CNN Externe Marea Britanie îşi reduce drastic efectivele forţelor sale armate

Marea Britanie îşi reduce drastic efectivele forţelor sale armate

Marea Britanie îşi reduce drastic efectivele forţelor sale armate
Sursa foto: Foto: notizie.tiscali.it
de M.Z.    |    05 Iul 2012   •   19:58

Marea Britanie va reduce efectivele forţelor sale armate cu 20.000 de soldaţi în următorii opt ani, aceasta fiind cea mai semnificativă reorganizare a armatei sale din ultimele decenii, a anunțat ministrul britanic al Apărării, Philip Hammond, potrivit EFE.

Demnitarul a spus că,  după un deceniu de "operaţiuni majore", ca cele din Irak şi Afganistan, "trebuie să transformăm armata într-o forţă bine antrenată, echipată şi finanţată" şi este nevoie de "decizii dificile pentru a pune în practică o viziune asupra unor forţe armate adaptabile şi flexibile".

Proiectul de reformă, intitulat "Armata 2020", prevede reducerea numărului de soldaţi la 82.000 în anul 2020, în prezent acesta fiind de 102.000.

Opoziţia laburistă, prin vocea responsabilului său pentru sectorul apărării, Jim Murphy, a criticat măsurile guvernului condus de David Cameron, considerând că această reducere de efective ar putea să pună în pericol securitatea naţională, în condiţiile în care apar noi ameninţări din partea "statelor slabe şi falimentare" şi un "arc de instabilitate" se creează din vestul Africii până în Asia Centrală şi de Sud-Est.


×
Subiecte în articol: Marea Britanie armata David Cameron
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close