Antena 3 CNN Externe Ministerul rus al Apărării, noi dezvăluiri despre laboratoarele secrete din Ucraina

Ministerul rus al Apărării, noi dezvăluiri despre laboratoarele secrete din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a spus că armata americană dezvoltă arme biologice ascunse în Ucraina, dar de data aceasta cu ajutorul companiilor farmaceutice Pfizer și Moderna.

Ministerul rus al Apărării, noi dezvăluiri despre laboratoarele secrete din Ucraina
Sursa foto: Abaca Press / Dinendra Haria
de Alexandra Ionescu    |    11 Mai 2022   •   20:13

”În această schemă sunt implicate mari companii farmaceutice, printre care Pfizer, Moderna, Merck, precum și Gilead, companie afiliată departamentului militar al SUA”, a spus Igor Kirillov, șeful forțelor ruse pentru protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice.

”Drept urmare, companiile occidentale reduc semnificativ costurile implementării programelor de cercetare și obțin avantaje competitive semnificative.

Alături de companiile farmaceutice americane și contractorii de la Pentagon, agențiile guvernamentale ucrainene sunt implicate în activități biologice militare, ale căror principale sarcini sunt ascundere a activităților ilegale, efectuarea de teste clinice și pe teren și furnizarea biomaterialului necesar.

Potrivit informațiilor rusești, toate aceste experimente biologice au fost finanțate în secret din fondurile Partidului Democrat din SUA. Aceste companii ar fi făcut donații generoase politicienilor Partidului Democrat pentru a finanța aceste programe „criminale masive” de arme biologice în Ucraina.

De asemenea, armata SUA din aceste laboratoare secrete ar fi studiat rezistența populației la antibiotice și nivelul de anticorpi la oameni din diferite regiuni la diferite boli.

Cu toate acestea, nu numai americanii, potrivit lui Kirillov, s-ar putea bucura de beneficiile experimentelor biologice pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit agenției ruse, epidemiologii de la Institutul Militar de Microbiologie al Bundeswehr al Republicii Federale Germania au prelevat 3.500 de probe de ser de sânge de la cetățeni ucraineni din 25 de regiuni din 2016 până în 2019. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close