Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean de externe îi sfătuiește pe negociatori să nu mănânce și să nu bea nimic la întâlnirea cu delegația rusă

Ministrul ucrainean de externe îi sfătuiește pe negociatori să nu mănânce și să nu bea nimic la întâlnirea cu delegația rusă

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Extene, a avertizat oamenii să nu „mănânce sau să bea” atunci când negociază cu Rusia, în contextul discuțiilor despre posibila otrăvire chimică a miliardarului rus Roman Abramovici.

Ministrul ucrainean de externe îi sfătuiește pe negociatori să nu mănânce și să nu bea nimic la întâlnirea cu delegația rusă
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    29 Mar 2022   •   08:51

Rusia și Ucraina vor purta marți primele discuții de pace față în față din ultimele două săptămâni.

 „Îi sfătuiesc pe toți cei care merg la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta la prima mână”, a spus Kuleba, potrivit Sky News.

„În al doilea rând, toate aceste povești - cineva a auzit ceva undeva, niște surse - acum există o mulțime de acest gen, pentru că toată lumea este însetată de știri, de senzații”, a mai spus el, potrivit Mediafax.

Oligarhul rus Roman Abramovich și doi dintre membrii echipei ucrainene de negociere cu Rusia ar suferi de simptome de otrăvire, anunță publicația americană Wall Street Journal.

Atât Abramovici, cât și membrii echipei ucrainene au dat vina pentru simptomele de otrăvire pe membrii ”facțiunii dure” de la Kremlin, despre care ei spun că vor să saboteze negocierile pentru încetarea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Cei trei au acuzat simptome similare: ochi roșii, descuamarea pielii feței și mâinilor, lăcrimare constantă și dureroasă.

Potrivit ziarului, simptomele au apărut în urma unei întâlniri la Kiev la începutul acestei luni.

Ulterior, conform unui oficial american, citat de Reuters, serviciile de informații sugerează că Abramovici și negociatorii de pace ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu și nu a otrăvirii.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close