Antena 3 CNN Externe El este ucigașul care a împușcat mortal cinci oameni în Plymouth, Anglia, înainte de a se sinucide. O fetiță de cinci ani, printre victime

El este ucigașul care a împușcat mortal cinci oameni în Plymouth, Anglia, înainte de a se sinucide. O fetiță de cinci ani, printre victime

Suspectul pentru crima în masă din orașul britanic Plymouth a acționat aparent pradă unui episod de furie ucigașă, împușcând mortal cinci oameni înainte de a se sinucide, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

El este ucigașul care a împușcat mortal cinci oameni în Plymouth, Anglia, înainte de a se sinucide. O fetiță de cinci ani, printre victime
de Adrian Iclozan    |    13 Aug 2021   •   09:56

Trăgătorul din Plymouth a fost identificat de localnici drept Jake Davison (fotomontaj, stânga), 22 de ani, ucenic macaragiu din Devon, menționează sursa citată.

Publicația britanică scrie că unele dintre cele cinci victime, între care se numără și o fetiță de cinci ani, îi erau străine lui Davison.

Aparent, suspectul a deschis focul asupra membrilor propriei familii apoi a început să tragă asupra persoanelor aflate pe stradă.

Informația privind familia suspectului nu a fost confirmată oficial, încă.

Doi oameni care își plimbau câinii se numără printre victimele lui Davison.

Potrivit martorilor, bărbatul, înarmat cu o armă cu țeavă lungă, a deschis cu piciorul ușa unei locuințe duplex și început să tragă asupra celor din interior.

Ucigașul din Plymouth a tras în cine i s-a nimerit în cale

Momentul fatal a fost stabilit în jurul orei locale 18 a serii de joi.

După ce a tras în interiorul casei, Davison a fugit în spatele imobilului, apoi în parcul vecin.

Acolo s-ar ciocnit de două persoane care își plimbau câinii și pe care le-a împușcat.

Robert Pinkerton, un bărbat de 54 de ani, citat de BBC, spune că "s-a ciocnit" de un individ cu o pușcă după care a auzit o detunătură puternică și a văzut o femeie rănită la intrarea unui salon de coafură și pe cineva care încerca să-i acorde primul ajutor.

În afara celor cinci persoane pe care Davison le-a ucis, aceste a mai rănit un bărbat și o femeie, care au ajuns la spital, cu răni care nu le pun viața în pericol.

Două victime au supraviețuit furiei ucigașe a ucenicului macaragiu

Investigația preliminară arată că Davison s-a sinucis în spatele salonului de coafură, cu câteva minute înainte ca poliția să ajungă la locul tragediei.

Zona tragediei a fost închisă timp de mai multe ore de autorități iar mai multe elicoptere sanitare au fost trimise pentru a prelua victimele.

Este primul incident de acest tip, cu crime multiple, în ultimii 11 ani în Marea Britanie.

Poliția, care a cerut populației să nu distribuie pe rețelele sociale eventualele imagini înregistrate în timpul incidentului, a precizat că nu caută un alt suspect și că nu investighează pista teroristă în acest caz.

Ucigașul din Plymouth, frustrat că nu plăcea femeilor, potrivit presei britanice

Jake Davison, britanicul de 22 de ani care a ucis cinci persoane înainte de a se sinucide, s-a autocaracterizat pe platformele sociale drept un  "nenorocit de virgin, urât și gras".

Surse din anturajul lui Davison susțin că mama acestuia, Maxine, ar fi solicitat ajutor psihiatric "urgent" pentru fiul ei în timpul carantinei.

Potrivit Daily Mail, un prieten de familie a scris pe Facebook că femeia ar fi solicitat NHS (sistemul britanic de sănătate, n.r.) asistență psihiatrică pentru Jake Davison, în contextul în care acesta deținea legal o armă de foc și se comporta ciudat, însă răspunsul autorităților sanitare a fost acela că "nu dispun de suficient personal".

De asemenea, rudele tânărului ar fi raportat situația poliției, însă ofițerii nu au reacționat, se spune în postarea citată de tabloidul britanic.

Poliția britanică a confirmat, vineri, că autorul crimelor în masă din Plymouth deținea legal o armă de foc.

În mai multe înregistrări video, șterse între timp de pe YouTube, Davison s-a confesat că este izolat social și că are dificultăți în a se întâlni cu femei, făcând referiri la "incels", un grup misogin de bărbați care se definesc drept "celibatari involuntari" și care dau vine pe femei pentru nereușitele lor sexuale.

Într-una din înregistrări, Davison a spus că este "dărâmat" și "învins de viață". 

În alta, el a afirmat: "Știu că e doar un film, dar uneori îmi place să cred că sunt Terminator sau ceva asemănător. Chiar dacă totul e aproape demolat în jur, el tot încearcă să-și îndeplinească misiunea".

×
Subiecte în articol: Plymouth crimă în masă Jake Davison
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close