Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Bătaie pe lefurile uriașe din Parlamentul European. Numele vehiculate pentru posturile de europarlamentari

Bătaie pe lefurile uriașe din Parlamentul European. Numele vehiculate pentru posturile de europarlamentari

Bătaie pe lefurile uriașe din Parlamentul European. Numele vehiculate pentru posturile de europarlamentari
25 Mai 2018   •   16:42

Exact peste un an vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European şi deja este mare bătaie pentru job-urile plătite cu zeci de mii de euro la Bruxelles. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi fostul premier Dacian Ciolos, din partea mişcarii România Împreună, s-ar putea regăsi pe listele pentru alegerile europarlamentare.

Discuţii pentru viitoarele alegeri europarlamentare au deja loc în toate partidele. Şi în timp ce unii dintre membrii marcanţi şi-au exprimat deja dorinţa de a candida pe un loc pe listă, alţii încă se mai gândesc. De la PNL, Ludovic Orban, ar putea fi cap de listă la europarlamentare, alături de Vasile Blaga, fostul copreşedinte liberal.

 Şi Gheorghe Falcă , primarul Aradului şi preşedintel al organizaţiei judeţene se visează pe listele de la europarlamentare cum la fel o face şi proaspăta achiziţie, Siegrfied Mureşa trecut cu bagaje de la Partidul Mişcarea Populară dar şi Cristian Buşoi, ambii actuali membri ai Parlamentului European. Şi cei de la USR îşi fac socoteli pentru viitoarele alegeri europene. Şi-ar dori cel puţin trei locuri la Bruxelles pentru care există deja competiţie. 

Surse din partid spun ca fostul ministru în cabinetul Cioloş, Cristian Ghinea, actual deputat USR, ar fi interesat de un post pe listă cât şi deputatul Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte al partidului. Şi Dacian Cioloş , din partea proaspătului său partid, Mişcarea România Împreună vrea un post de europarlamentar. Tot de aici, pe liste ar putea apărea şi Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei.

 Din parte celor de la ALDE, Norica Nicolai, actual europarlamentar, cu siguranţă se va regăsi pe liste, susţin surse din partid. Şanse mari are şi Ramona Mănescu, fostă liberală care vara trecută a trecut la liberal democraţi şi care ar dori să-şi păstreze postul de europarlamentar. 

Şi în interiorul PSD se discută despre candidaturile la europarlamentare dar ultimul cuvânt pentru numele care se vor regăsi pe liste îl va avea preşedintele partidului, Liviu Dragnea. 

Interesul pentru un post de europarlamentar e atât de justificat în condiţiile în care salariul este de peste 6000 de euro pe lângă 20.000 de euro pe lună pentru plata consilierilor.

×
Subiecte în articol: bătaie nume europarlamentari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close