Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce i-a spus Viorica Dăncilă lui Frans Timmermans

Ce i-a spus Viorica Dăncilă lui Frans Timmermans

Ce i-a spus Viorica Dăncilă lui Frans Timmermans
02 Oct 2018   •   22:08

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, cu prilejul vizitei sale la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, context în care oficialul român a subliniat necesitatea unei coordonări strânse între România şi Comisia Europeană pe durata Preşedinţiei ţării noastre la Consiliul UE şi a exprimat dorinţa ca dezbaterea de miercuri din Parlamentul European să fie argumentată şi constructivă. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor, desfăşurate "într-o atmosferă constructivă", au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum şi pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European. 

"În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat intenţia României de a acţiona pentru promovarea interesului european şi pentru asigurarea unui mandat de succes care să evidenţieze importanţa unităţii şi evitarea diviziunilor la nivel european. A exprimat dorinţa ca dezbaterea de mâine din Parlamentul European să fie argumentată şi constructivă", se arată în comunicat. 

De asemenea, oficialul român a reiterat susţinere pentru priorităţile legislative pe care Comisia Europeana le-a prezentat recent. 

"A salutat dialogul cu Comisia Europeană şi a subliniat necesitatea unei coordonări strânse între România şi Comisia Europeană pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în interesul tuturor, pentru consolidarea proiectului european", conform comunicatului. 

Sursa citată menţionează că în cadrul întrevederii "au fost abordate aspecte privind modificările aduse legilor justiţiei din România, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi diferite instituţii judiciare din România". 

"Cu privire la evoluţiile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, au fost abordate aspecte legate de evaluările cuprinse în rapoarte, primul-ministru arătând că acestea nu reflectă în întregime realitatea în domeniu. Premierul român a reiterat deschiderea de a continua consultările cu Comisia de la Veneţia", se mai arată în comunicat. 

La întrevedere au participat miniştrii Rovana Plumb şi Tudorel Toader, precum şi europarlamentarul Dan Nica. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close