Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană a decis: Harta privind acordarea de ajutoare regionale pentru România a fost modificată

Comisia Europeană a decis: Harta privind acordarea de ajutoare regionale pentru România a fost modificată

Comisia Europeană a aprobat o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027.

Comisia Europeană a decis: Harta privind acordarea de ajutoare regionale pentru România a fost modificată
Sursa foto: Comisia Europeană în România/ Facebook
de Claudia Popovici    |    20 Feb 2023   •   16:40

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o modificare a hărții privind acordarea de ajutoare regionale pentru România în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027, în cadrul Orientărilor revizuite privind ajutoarele de stat regionale.

Potrivit unui comunicat al CE, în 20 decembrie 2021, Comisia a aprobat harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027, iar în 2 decembrie 2022, Comisia a aprobat Planul teritorial pentru o tranziție justă al României, care identifică teritoriile eligibile pentru sprijin din Fondul pentru o tranziție justă.

„Pentru a aborda mai bine disparitățile regionale, modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România, aprobată astăzi, permite stabilirea unor cuantumuri maxime mai mari ale ajutoarelor în aceste teritorii.

Cuantumurile maxime ale ajutorului vor crește după cum urmează: (I) de la 40 % la 50 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Centru și Vest; și (ii) de la 60 % la 70 % din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia”, se arată în comunicat, citat de Mediafax. 

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre canalul Bâstroe: "O să fie sesizată Comisia Europeană"

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close