Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Eficiența energetică și economia de energie. Ambiții mari pentru Uniunea Europeană

Eficiența energetică și economia de energie. Ambiții mari pentru Uniunea Europeană

Eficiența energetică și economia de energie. Ambiții mari pentru Uniunea Europeană
13 Noi 2017   •   12:35

Reducerea consumului și a risipei de energie este din ce în ce mai importantă pentru UE. În 2007, liderii UE au stabilit un obiectiv de reducere a consumului anual de energie al Uniunii cu 20% până în 2020. Măsurile de eficiență energetică sunt recunoscute tot mai mult nu doar ca un mijloc de a ajunge la aprovizionarea sustenabilă cu energie, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea securității aprovizionării și reducerea costurilor la import, ci și ca mijloc de promovare a competitivității UE. Eficiența energetică este, prin urmare, o prioritate strategică pentru uniunea energetică, iar UE promovează principiul „eficiența energetică pe primul loc”.

Sabina Iosub a discutat, la ”Be EU” cu europarlamentarul Benedek Javor și Adrian Joyce, secretar general al EuroACE (Alianța Europeană a Companiilor pentru Eficiența Energetică a Clădirilor) despre economia de energie.

”Sunt discuții permanente în instituțiile europene. Întrebarea este care sunt ambițiile UE privind eficiența energetică și dacă acestea ne vor ajuta să atingem țintele Acordului de la Paris. Ambiții mari în acest domeniu nu ajută doar mediul, ci crează și locuri de muncă. Sunt multe în joc, asta trebuie să înțelegem” a spus europarlamentarul maghiar Benedek Javor.

”Când va exista cadrul legal, pentru populație va fi mai simplu să știe, de exemplu, cum să își renoveze clădirile. În sectorul meu, există un instrument, un jurnal al clădirii, cu ajutorul căruia poți afla cum poți face îmbunătățiri, în funcție de buget și care este potențialul maxim. Dar este nevoie de un efort guvernamental, pentru ca aceste lucruri să ajungă la cetățeni” spune Adrian Joyce.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close