Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Fidesz, propus spre excludere din PPE

Fidesz, propus spre excludere din PPE

Fidesz, propus spre excludere din PPE
11 Apr 2018   •   15:37

Europarlamentarul belgian Pascal Arimont a propus excluderea formaţiunii politice a premierului ungar Viktor Orban, Fidesz (de guvernământ), din Partidul Popular European (PPE), deoarece ''a depăşit de mai multe ori liniile roşii'', relatează miercuri agenţiile Belga şi MTI. 

Într-un interviu la televiziunea publică belgiană, Arimont, membru al Partidului Social-Creştin din Belgia, care face parte din PPE, a insistat asupra faptului că Viktor Orban a acţionat, în numeroase ocazii, în afara normelor acceptate. El a recunoscut totuşi că este puţin probabil ca propunerea sa să întrunească sprijin suficient. 

''În viaţa politică, trebuie să fii clar şi corect. Când cineva depăşeşte anumite linii pe care un partid le fixează, nu mai poţi face parte din el. Aici, Fidesz a depăşit de mai multe ori aceste lunii roşii. Dacă dorim respectarea propriilor noastre valori, atunci el trebuie exclus'', a declarat Arimont, precizând că va apăra această poziţie la reuniunea grupului său parlamentar programată pentru miercuri. 

Această cerere are totuşi puţine şanse de reuşită, a recunoscut Arimont, subliniind că există acum ''două şcoli de gândire ''pe această temă în cadrul PPE. Majoritatea parlamentară estimează de fapt că este mai bine ca Fidesz să fie menţinut în cadrul PPE, deoarece ''acesta este singurul mod de a-l controla puţin pe Orban''. 

Referindu-se la campania electorală a lui Viktor Orban, Arimont a afirmat că ''s-a văzut că ea era foarte anti-Bruxelles, foarte xenofobă''. 

Belga aminteşte că, la sfârşitul săptămânii trecute, partidul naţional-conservator al lui Viktor Orban a obţinut o victorie zdrobitoare. După o campanie axată pe respingerea imigraţiei şi pe etalarea succeselor economice, Fidesz a câştigat 48,8 % din voturi. Acest rezultat a consolidat poziţia premierului ungar ca promotor al drepturilor identitare în Europa. 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close