Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Franţa şi Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din UE: "Un vânt nou a început să bată"

Franţa şi Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din UE: "Un vânt nou a început să bată"

Franţa şi Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din UE: "Un vânt nou a început să bată"
de O.P.    |    03 Iul 2014   •   07:17

 Noii europarlamentari eurosceptici au început activitatea în forţă la prima sesiune plenară de la Strasbourg. Nigel Farage şi Marine Le Pen, liderii extremişti din Marea Britanie şi Franţa au avut discursuri dure la adresa colegilor din celelalte grupuri parlamentare. I-au acuzat că nu ţin cont de părerile lor şi ignoră astfel rezultatele alegerilor europaramentare de pe 25 mai.

Liderul partidului Independenţei din Marea Britanie, Nigel Farage, a avertizat că ţara sa este foarte aproape de a părăsi Uniunea Europeană. Discursul anti-european a fost preluat şi de Marine Le Pen, lidera Frontului Independenţei din Franţa.

MARINE LE PEN, liderul Frontului Naţional din Franţa: "Nimeni nu e mai orb ca cei care nu vor să vadă. Fie că vă place sau nu, doamnelor şi domnilor, un vânt nou bate asupra acestei încăperi".

În total, partidele extremiste deţin aproximativ 130 de mandate în noul parlament. Urmările politicii de austeritate şi mai ales nivelul ridicat al şomajului au adus voturi partidelor care critică violent Uniunea Europeană şi cer ieşirea ţărilor lor din această organizaţie.

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close