Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Guvernul aprobă înființarea orchestrei Uniunii Europene

Guvernul aprobă înființarea orchestrei Uniunii Europene

Guvernul aprobă înființarea orchestrei Uniunii Europene
17 Ian 2019   •   14:07

Guvernul va aproba joi, în şedinţă, înfiinţarea orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

"Mă bucur să anunţ că ideea orchestrei UE, lansată cu ocazia ceremoniei solemne de preluare a preşedinţiei rotative, se concretizează. În şedinţa de guvern de astăzi, vom aproba actul de înfiinţare a orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european. Este unul dintre proiectele în care m-am implicat, alături de ministrul Culturii, şi, săptămâna trecută, pe scena Ateneului Român, profesionişti din întreaga UE au dovedit că muzica uneşte, creează armonie şi bucurie", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Executiv. 

Potrivit premierului, prin intermediul acestui proiect, care va reuni muzicieni din cele mai importante orchestre ale UE, vor fi promovaţi artişti şi opere culturale ale tuturor statelor membre. 

"Astfel, în cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, vom pune în valoare bogăţia moştenirii culturale comune a întregii Uniuni şi vom evidenţia, în acelaşi timp, identitatea culturală a fiecărei naţiuni", a mai spus Dăncilă. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close