Antena 3 Externe Uniunea Europeană Marile puteri ale UE, mai învrăjbite ca niciodată. Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din Uniune

Marile puteri ale UE, mai învrăjbite ca niciodată. Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din Uniune

de O.P.    |    24 Iun 2014   •   12:20
Marile puteri ale UE, mai învrăjbite ca niciodată. Marea Britanie ameninţă cu ieşirea din Uniune

Premierul Marii Britanii, David Cameron, va cere liderilor Uniunii Europene să organizeze "un vot fără precedent" pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, în scopul evitării numirii în funcţie a lui Jean-Claude Juncker, anunţă purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

"Premierul va transmite clar că, în cazul în care Consiliul European va încerca să procedeze la numirea lui Jean-Claude Juncker, atunci va cere un vot pe această temă", a declarat oficialul britanic.

David Cameron a avertizat că va încerca să blocheze numirea lui Jean-Claude Juncker în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker trebuie să obţină susţinerea majorităţii celor 28 de lideri ai statelor UE şi cel puţin 376 de voturi în Parlamentul European.

"Dacă există dorinţa de a se ajunge la consens, atunci decizia privind preşedinţia CE poate şi trebuie amânată; dacă liderii nu vor să analizeze alte candidaturi, în pofida temerilor exprimate, atunci este necesar un vot", a declarat o altă sursă britanică.

David Cameron a declarat, în repetate rânduri, că dacă Juncker va fi numit presedintele CE, va organiza referendum pentru iesirea Marii Britanii din UE.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close