Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Minus 21 de miliarde de euro - costul sancţiunilor împotriva Rusiei, în UE

Minus 21 de miliarde de euro - costul sancţiunilor împotriva Rusiei, în UE

Minus 21 de miliarde de euro - costul sancţiunilor împotriva Rusiei, în UE
09 Feb 2015   •   14:56

Sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei au avut un cost foarte important, reprezentat de lipsa unor câştiguri de 21 de miliarde euro de pe urma exporturilor europene, a declarat luni ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Garcia-Margallo, transmite AFP.

''Sancţiunile au un cost important pentru toţi. Până în prezent, UE a pierdut 21 de miliarde euro în exporturi'', a declarat Garcia-Margallo la sosirea sa la Bruxelles, unde are loc reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE (CAE), care va analiza şi eventuale noi sancţiuni la adresa Moscovei după recentele violenţe din estul separatist al Ucrainei.

''Suntem într-o situaţie extrem de gravă şi acordul care poate fi convenit cu privire la un plan de pace, la summitul prevăzut pentru miercuri la Minsk, este ultima şansă înainte de a trece la un scenariu de extindere a sancţiunilor'', e de părere şeful diplomaţiei spaniole.

Spania e una dintre ţările europene mai reţinute când vine vorba de sancţiuni împotriva Moscovei. De parte cealaltă, ţări precum Polonia sau Marea Britanie s-au exprimat deschis pentru extinderea sancţiunilor în cazul în care violenţele, care s-au intensificat de la începutul anului, nu încetează în cel mai scurt timp.

În 2013, exporturile de produse europene către Rusia au atins 120 de miliarde euro, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană. Rusia este al patrulea partener comercial al Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: UE Rusia sanctiuni euro
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close