Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Oana Florea: România este foarte apreciată în cadrul Europol

Oana Florea: România este foarte apreciată în cadrul Europol

Oana Florea: România este foarte apreciată în cadrul Europol
25 Feb 2019   •   13:32

Deputatul Oana Florea, şefa delegaţiei române în cadrul Grupului mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol, a declarat luni că România este foarte bine văzută în cadrul Europol, aflându-se pe locul doi ca număr de angajaţi, specializaţi în principal pe IT şi analiză de date. 

"România este foarte apreciată în cadrul Europol. Noi suntem pe locul doi ca număr de angajaţi. Avem aproximativ 60 de angajaţi specializaţi în principal în domeniul IT şi al analizei de date. În această epocă a informaţiei este foarte importantă o prelucrare a datelor cât mai repede cu putinţă. Datele sunt foarte multe şi, ca exemplu, pot să spun că într-un minut se dau cam două milioane de mail-uri sau 160 de milioane de mesaje. E foarte greu ca într-un timp atât de scurt să identifici ameninţarea la securitatea cetăţenilor europeni. Importanţa Europol este că statele între ele îşi pot transmite într-un timp eficient informaţiile şi aici nu mă refer numai la statele membre, ci şi la statele terţe", a afirmat Florea. 

La Palatul Parlamentului se desfăşoară luni cea de a patra reuniune a JPSG al Europol la care participă delegaţii parlamentare din toate statele membre ale Uniunii Europene şi din PE. 

Preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, Claude Moraes, a subliniat că Europol este una dintre cele mai de succes agenţii din Europa. 

"România a prioritizat securitatea, aspectele privind securitatea din Balcanii de Vest, dar şi securitatea în toate zonele în care este necesar. (...) Susţinem Europol, una dintre cele mai de succes agenţii din UE", a spus Moraes, prezent la Bucureşti. 

La rândul său, directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle, a subliniat că are o cooperare bună cu Poliţia Română şi cu Poliţia de Frontieră. "Putem conta pe ajutorul Poliţiei Române, care ne-a trimis adevăraţi experţi în combaterea infracţiunilor cibernetice şi, de asemenea, cooperăm strâns pentru combaterea traficului de droguri. (...) Luptăm şi împotriva crimei organizate şi a terorismului", a declarat de Bolle. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close