Antena 3 Externe Uniunea Europeană Președintele Consiliului European, anunț despre Brexit: Sunt pregătit

Președintele Consiliului European, anunț despre Brexit: Sunt pregătit

24 Oct 2018   •   11:40
Președintele Consiliului European, anunț despre Brexit: Sunt pregătit
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri în Parlamentul European că el va fi pregătit să convoace un summit special privind Brexit-ul oricând negociatorii vor spune că au fost făcute "progrese decisive" spre un acord, relatează Reuters. 

Informându-i pe eurodeputaţi în legătură cu summitul european obişnuit de săptămâna trecută, Tusk a reamintit că liderii din UE au convenit că se vor întâlni din nou pentru a aproba acordul dacă negociatorul european Michel Barnier consideră că au fost înregistrate suficiente progrese spre un acord. 

O reuniune prevăzută pentru 17-18 noiembrie este încă în aşteptare. 

"Sunt pregătit să convoc un Consiliu European, dacă şi când negociatorul UE va spune că au fost făcute progrese decisive", a declarat Tusk. 

"Discuţiile privind Brexit-ul continuă cu scopul de a obţine un acord", a afirmat el, adăugând că nimeni nu îşi doreşte un eşec. 

El şi-a reiterat convingerea că liderii europeni vor prelungi perioada de tranziţie a Marii Britanii după Brexit-ul din martie dacă Londra va cere acest lucru, o chestiune pe care premierul Theresa May a ridicat-o la summit. 

"Marea Britanie a transmis clar că este nevoie de mai mult timp pentru a găsi o soluţie exactă. Prin urmare, nu există altă cale decât să continuăm discuţiile. Liderii şi-au exprimat încrederea deplină şi sprijinul pentru Michel Barnier", a spus el. 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close