Antena 3 Externe Uniunea Europeană Preşedintele Consiliului European: UE va susţine reformele în Republica Moldova, un partener important

Preşedintele Consiliului European: UE va susţine reformele în Republica Moldova, un partener important

26 Feb 2015   •   17:31
Preşedintele Consiliului European: UE va susţine reformele în Republica Moldova, un partener important
Sursa foto: foto: jurnalul.ro

Cooperarea bilaterală dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova va continua să fie aprofundată, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Acesta s-a întâlnit la Bruxelles cu premierul moldovean Chiril Gaburici.

"Sunt foarte fericit să îl primesc pe premierul Gaburici aici, la Bruxelles, în prima sa vizită oficială în străinătate. Republica Moldova este un partener-cheie al Uniunii Europene şi intenţionăm să continuăm cooperarea în săptămânile, lunile şi anii care vin", a declarat Donald Tusk.

Acesta s-a referit şi la acordul pe care ţara vecină l-a semnat cu Uniunea Europeana. "Acordul de Asociere semnat anul trecut conferă un nou nivel de profunzime în relaţia bilaterală. Republica Moldova se transformă într-un modern stat european. Aplicarea Acordului, inclusiv a reformelor mult aşteptate, va accelera acest proces. Pe parcurs, beneficiile totale ale Acordului de Asociere vor fi simţite de poporul moldovean. Am discutat cu premierul Gaburici despre necesitatea intensificării acţiunilor de combatere a corupţiei, de reformare a sistemului judiciar şi de îmbunătăţire a condiţiilor pentru investiţii. Am fost de acord că există lacune esenţiale în sectorul financiar care trebuie abordate urgent ", a mai spus Tusk.

×
Subiecte în articol: UE republica moldova

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close