Antena 3 Externe Uniunea Europeană Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”

Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”

16 Noi 2018   •   16:09
Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat impactul potenţial al Brexit-ului asupra familiilor sărace, a atras atenţia vineri Philip Alston, raportorul special al ONU privind sărăcia extremă şi drepturile omului, transmite dpa. 

Cercetători, asociaţii caritabile şi politicieni sunt aproape unanimi că 'sărăcia este o provocare majoră în Marea Britanie şi că nu se întreprinde nici pe departe suficient', a subliniat Philip Alston. 

Potrivit estimărilor, 14 milioane de persoane, adică 21% din cei 66 milioane de locuitori ai Marii Britanii, trăiesc în sărăcie relativă, iar 1,5 milioane sunt clasificaţi în sărăcie absolută, le-a declarat raportorul ONU jurnaliştilor, în urma unei anchete de două săptămâni. 

Mai mult, rata sărăciei în rândul copiilor este 'uluitoare' şi prognozată să crească semnificativ în următorii ani, a indicat el. 

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa acestor probleme şi a modificat sistemul social naţional pentru a-l face 'cât mai neprimitor cu putinţă', a arătat raportorul special. 

'Compasiunea britanică pentru cei care suferă a fost înlocuită cu o abordare punitivă, răuvoitoare şi adesea insensibilă', a susţinut Alston. 

'Brexit-ul va agrava (problemele), pentru că cei cu venituri mici vor suferi cu adevărat', a adăugat el, atrăgând atenţia că 'impactul (Brexit-ului) nu este examinat aşa cum ar trebui'. 

Raportorul special al ONU a mai afirmat că diviziunile socio-economice au transformat Marea Britanie în 'două societăţi dramatic de diferite'. 

Philip Alston urmează s-şi prezinte raportorul final privind Marea Britanie în faţa Consiliului Drepturilor Omului al ONU, în luna iunie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close