Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”

Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”

Raportor ONU, afirmații incendiare privind Brexit. ”Cei mici vor suferi cu adevărat”
16 Noi 2018   •   16:09

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat impactul potenţial al Brexit-ului asupra familiilor sărace, a atras atenţia vineri Philip Alston, raportorul special al ONU privind sărăcia extremă şi drepturile omului, transmite dpa. 

Cercetători, asociaţii caritabile şi politicieni sunt aproape unanimi că 'sărăcia este o provocare majoră în Marea Britanie şi că nu se întreprinde nici pe departe suficient', a subliniat Philip Alston. 

Potrivit estimărilor, 14 milioane de persoane, adică 21% din cei 66 milioane de locuitori ai Marii Britanii, trăiesc în sărăcie relativă, iar 1,5 milioane sunt clasificaţi în sărăcie absolută, le-a declarat raportorul ONU jurnaliştilor, în urma unei anchete de două săptămâni. 

Mai mult, rata sărăciei în rândul copiilor este 'uluitoare' şi prognozată să crească semnificativ în următorii ani, a indicat el. 

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa acestor probleme şi a modificat sistemul social naţional pentru a-l face 'cât mai neprimitor cu putinţă', a arătat raportorul special. 

'Compasiunea britanică pentru cei care suferă a fost înlocuită cu o abordare punitivă, răuvoitoare şi adesea insensibilă', a susţinut Alston. 

'Brexit-ul va agrava (problemele), pentru că cei cu venituri mici vor suferi cu adevărat', a adăugat el, atrăgând atenţia că 'impactul (Brexit-ului) nu este examinat aşa cum ar trebui'. 

Raportorul special al ONU a mai afirmat că diviziunile socio-economice au transformat Marea Britanie în 'două societăţi dramatic de diferite'. 

Philip Alston urmează s-şi prezinte raportorul final privind Marea Britanie în faţa Consiliului Drepturilor Omului al ONU, în luna iunie.

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close