Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România prezintă la Bruxelles priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

România prezintă la Bruxelles priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

România prezintă la Bruxelles priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE
de S.T.    |    08 Ian 2019   •   09:20

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida marţi, la Bruxelles, prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, unul dintre subiectele de pe agenda discuţiilor fiind lista de priorităţi pe care ţara noastră le are în acest mandat.

„Mâine voi participa la Bruxelles la Consiliul Afaceri Generale, prezidat de către România. Este şi prima reuniune ministerială prezidată de către ţara noastră. (...) Primul subiect va fi prezentarea de priorităţi, al doilea subiect va fi cadrul financiar multianual, subiect pe care propun să îl abordăm cu consecvenţă. Noi îl vom avea pe agenda tuturor întâlnirilor la nivelul meu. În acelaşi timp, el va fi discutat atât la nivel tehnic, urmând să pregătim terenul pentru o discuţie politică la momentul în care credem că se poate obţine o consensualizare între diverşii actori instituţionali şi diversele ţări membre”, a declarat Ciamba luni, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Ciamba a spus că unul dintre subiectele CAG va fi combaterea dezinformării.

„Pentru noi este important să protejăm alegerile pentru Parlamentul European de orice fel de interferenţe din afară şi cred că o discuţie europeană despre dezinformare şi o discuţie europeană despre atacuri cibernetice - cred că este foarte importantă şi de a vedea modul cum acest tip de acţiuni pot perturba sau uneori pot chiar destabiliza procese electorale - este mai bine să fie făcută înainte decât în momentul în care acestea se produc”, a adăugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Potrivit MAE, reuniunea de la Bruxelles va începe cu prezentarea priorităţilor Preşedinţiei României pe durata mandatului de şase luni. 

×
Subiecte în articol: Bruxelles
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close