x close

Românii vor primi stimulente dacă vor lua mașini ecologice. Decizia Uniunii Europene

10 Oct 2018   •   21:47
Românii vor primi stimulente dacă vor lua mașini ecologice. Decizia Uniunii Europene foto: Pixabay.com

Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat stimularea accesului la vehicule ecologice pentru statele membre unde acestea detin o cota de piata redusa, pornind de la propunerea Romaniei, anunta Ministerul Mediului.

"Aceasta decizie a Consiliului reprezinta un avantaj real pentru romani, deoarece ii va motiva pe producatorii auto sa vanda vehicule ecologice la preturi accesibile in Romania, pentru a isi indeplini tintele", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului,

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Mediului, Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat, marti, dupa mai bine de 13 ore de negocieri, noua forma a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Astfel, a fost mentinuta propunerea Comisiei Europene pentru obiectivele de reducere a emisiilor cu 15% pentru anul 2025, pentru ambele segmente de vehicule, scrie ziare.com.

Sursa citata arata ca o noutate o reprezinta diferentierea tintelor pentru anul 2030 intre segmente: 30% pentru vehicule comerciale usoare si 35% pentru autoturisme.

Citeşte mai multe despre:

uniunea europeana decizii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati