Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Românii vor primi stimulente dacă vor lua mașini ecologice. Decizia Uniunii Europene

Românii vor primi stimulente dacă vor lua mașini ecologice. Decizia Uniunii Europene

Românii vor primi stimulente dacă vor lua mașini ecologice. Decizia Uniunii Europene
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Oct 2018   •   21:47

Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat stimularea accesului la vehicule ecologice pentru statele membre unde acestea detin o cota de piata redusa, pornind de la propunerea Romaniei, anunta Ministerul Mediului.

"Aceasta decizie a Consiliului reprezinta un avantaj real pentru romani, deoarece ii va motiva pe producatorii auto sa vanda vehicule ecologice la preturi accesibile in Romania, pentru a isi indeplini tintele", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului,

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Mediului, Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat, marti, dupa mai bine de 13 ore de negocieri, noua forma a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Astfel, a fost mentinuta propunerea Comisiei Europene pentru obiectivele de reducere a emisiilor cu 15% pentru anul 2025, pentru ambele segmente de vehicule, scrie ziare.com.

Sursa citata arata ca o noutate o reprezinta diferentierea tintelor pentru anul 2030 intre segmente: 30% pentru vehicule comerciale usoare si 35% pentru autoturisme.

×
Subiecte în articol: decizii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close