UE oferă Ungariei 7.000.000 de euro ca să nu mai construiască garduri

de D.G.    |    17 Sep 2015   •   16:03
UE oferă Ungariei 7.000.000 de euro ca să nu mai construiască garduri

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a anunţat joi, la Budapesta, că Ungaria a primit încă şapte milioane de euro pentru a gestiona criza refugiaţilor.

"Am alocat deja aproape şapte milioane de euro, fonduri de urgenţă, care pot fi folosiţi pentru creşterea capacităţii pentru azilanţi. Această sumă se adaugă celor 85 de milioane de euro alocate Ungariei până în 2020. (...) Vom lucra împreună pentru a proteja graniţele externe ale Uniunii. Ştiu că voi vă faceţi partea. Ştiţi, de asemenea, că nu suntem de acord întotdeauna cu metodele folosite. Zidurile reprezintă soluţii temporare. Aţi văzut că servesc doar pentru a devia afluxurile sau pentru a escalada tensiunile. De asemenea, violenţa nu este o soluţie", a declarat Avramopoulos, după discuţii cu ministrul ungar de Interne, Sándor Pintér, şi cu şeful diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó.

Comisarul european a mai spus că situaţia nu este uşoară, însă este dificil şi pentru Austria, Grecia, Croaţia. "Pasarea problemei refugiaţilor de la o ţară la alta nu este o soluţie", a declarat Avramopoulos.

Dimitris Avramopoulos a amintit că solidaritatea este un principiu de bază al UE şi că Ungaria s-a putut convinge de acest lucru de două ori în ultimele luni, având în vedere că statele membre au răspuns apelului lansat de Ungaria şi au trimis pături şi corturi.

"Majoritatea oamenilor care ajung în Europa sunt sirieni. Sunt oameni care au o nevoie reală de protecţie. Nu există zid pe care să nu-l urci, nu există mare pe care să nu o traversezi dacă vrei să scapi de violenţă şi de teroare", a mai spus Avramopoulos.

"Avem o datorie morală să le oferim protecţie refugiaţilor", datorie care vine şi din legislaţia internaţională şi europeană, a mai spus el, menţionând totodată că această problemă nu va dispărea curând.

UE
Parteneri
sati
x close